25 / 04 / 2024

Taraklı'daki kerpiç evlerin restorasyon çalışmaları sürüyor!

Taraklı'daki kerpiç evlerin restorasyon çalışmaları sürüyor!

Değişik Üniversitelerden Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı restorasyon projelerinin hayata geçirildiğini söyleyen Taraklılı Restorasyon Ustası İsmail Topuz Taraklı'daki kerpiç evlerin yeniden restore edilerek geleceğe taşındığını söyledi.




Sakarya'nın tarihi ilçesi Taraklı'daki Osmanlı döneminden kalma kerpiç evler ve tarihi yapıların geleceğe taşınması için yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor. Değişik Üniversitelerden Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı restorasyon projelerinin hayata geçirildiğini söyleyen Taraklılı Restorasyon Ustası İsmail Topuz kerpiç evlerin yeniden restore edilerek geleceğe taşındığını söyledi. RE-İS Restorasyon ve Ahşap İşleri sahibi Usta İsmail Topuz yaptığı açıklamada, "Restorasyon projeleri hazır olan kerpiç yapıların kerpiç ustaları Taraklı'da yetişmiş ustalardır" dedi. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık ve ÇEKÜL Vakfı ve TOKİ'nin desteklediği restorasyon çalışma kapsamında, geçmişi geleceğe taşımaya katkı sağladıklarını ifade eden Topuz, "Taraklı'daki restorasyon çalışmalarını bir yandan devam ettirirken diğer yandan da Bilecik ili Osmaneli üçesinde de restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Ustalarımızın tamamı Taraklılı ustalardır. 


Biz burada on kişilik bir ekip üe çalışıyoruz. Şu ana kadar pek çok evin restorasyonunu tamamladık. İki evin restorasyonu devam ederken restorasyonu yapılacak üç ev ile daha anlaşma sağladık." 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön