29 / 03 / 2024

Tarihi Çelik Palas, Swiss-Belhotel Int. ile dünyaya açıldı!

Tarihi Çelik Palas, Swiss-Belhotel Int. ile dünyaya açıldı!

Dünya'nın en büyük otel zincirlerinden Swiss-BelHotel İnternational, tarihi Çelik Palas oteline ortak olarak Türkiye pazarına giriş yaptı. İşbirliğiyle otelin ismi Grand Swiss-Bellhotel Çelik Palas oldu.



Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle, 1935 yılında mimar Guilio Mongeri tarafından inşa edilen tarihi Çelik Palas oteli, yaptığı ortaklıkla dünyanın en büyük otel zincirlerinden Swiss-Belhotel International Hotel&Resorts’un halkalarından biri oldu. 


Yapılan işbirliği ile otelin ismi de Grand Swiss-Bellhotel Çelik Palas oldu. 15 ülkede 125 oteli bulunan Swiss-Belhotel International, yönetimini devraldığı Çelik Palas ile Türkiye pazarına girerken, Avrupa’ya ilk açılımını da Bursa’dan başlattı. 


Türkiye'de yatırım fırsatlarını değerlendirmek istiyor


Bursa’nın tarihi oteli Çelik Palas Convention Center & Thermal SPA Bursa ve Atatürk Palas, Swiss-Belhotel İnternational Hotel&Resorts zincirleri bünyesine katıldı. Çelik Palas’ta düzenlenen bilgilendirme toplantısına MSN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcal, Swiss-Bel International Yönetim Kurulu Başkanı Gavin M. Faul, iş ortağı ve Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid ve otel yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Swiss-Belhotel International Yönetim Kurulu Başkanı Gavin M. Faul, “Tarihi Çelik Palas ile Türkiye pazarına girdik. Swiss-Belhotel İnternational’ın global hizmet ve profesyonelliğini bu pazara getireceğimiz için heyecanlıyız. Asya ve Ortadoğu’da 15 ülkede 125 otelde faaliyet gösteriyoruz. Burası bizim doğu ve batının buluşma noktası olan Türkiye’den Avrupa’ya yapacağımız açılımın ilk noktası. Endonezya’dan Dubai’ye kadar uluslararası otel işletmeciliği alanında deneyimli olan çalışanlarımızla Bursa’ya gelerek, bu oteli daha üst noktalara taşımak için çalışmalara başladık” dedi. Bursa Çelik Palas Oteli’nin kendileri için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Gavin Faul, Türkiye’de yatırıma sıcak baktıklarını, Türkiye ve çevre ülkelerde karşılarına çıkacak yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini ifade etti. 


5 yıl önce aslına uygun olarak restore edildi 


MSN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcal da 2007 yılında Çelik Palas’ı aldıklarını ve 2010 yılında aslına uygun olarak restore ettiklerini hatırlattı. Kırcal, “Oteli aldığımız günden beri uluslararası seviyeye taşımak için yatırımlarımızı sürdürdük. Küresel dünyada turizmin vizyonu değişti. Artık birliktelikler yeni güçler doğuruyor. Başarı için küresel dünyadaki partnerlerinizin de güçlü olması gerekiyor. Çelik Palas’ı küresel arenada daha yukarılara taşımak için Swiss-Belhotel ile böyle bir işbirliğine gittik. Bundan sonra otel, Swiss-Belhotel deneyimiyle yönetilecek” açıklamasını yaptı. 


23’ü Atatürk Palas’ta olmak üzere toplam 164 oda var 


Tarihi Çelik Palas’ın Bursa’nın turizmine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Mustafa Kırcal, bünyesindeki termal suyla da önemli bir değere sahip olduğuna işaret etti. Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al Fehaid de Türkiye ve Bursa’nın Arap dünyası için önemine değinerek, Çelik Palas’ta hayata geçirilen işbirliğinin başka yatırımlarla devam etmesini istediklerini dile getirdi. Grand Swiss Bellhotel Çelik Palas’ta 23’ü Atatürk Palas’ta olmak üzere toplam 164 oda bulunuyor. Bursa’nın ilk 5 yıldızlı oteli olan Grand Swiss Bellhotel Çelik Palas; restoran, toplantı salonları, termal havuza sahip sağlık merkezi, Türk hamamı, açık havuz gibi alanlarla hizmet veriyor.


Dünya




Geri Dön