24 / 04 / 2024

Tarihi Demirci Döner Londra'da şube açıyor!

Tarihi Demirci Döner Londra'da şube açıyor!

İstanbul'da Fatih, Ataşehir Watergarden ve Maltepe'de şubeleri bulunan Tarihi Demirci Döner Lokantası'nın sahibi Orçun Ongun, şimdi de gözünü Londra'ya dikti.



İngiltere'nin başkenti Londra'da finans merkezlerine yakın olan Kensington ve Oxford Street arasında bir yer arıyordu. Para Dergisi’nde yer alan habere göre;  genç girişimci Londra'daki yatırımı  Ankara  Anlaşması'nın Türklere sağladığı avantajlardan yararlanarak gerçekleştirecek. Bu iş için de 200 bin poundluk (yaklaşık 2 milyon TL) bir bütçe ayırdı. Ataşehir Watergarden şubesinde 'Beyaz yakalılara' yaprak döneri sevdiren Ongun'un Londra'da hizmete açacağı lokantada bir ilke imza atması bekleniyor.

Kulağımıza gelen bilgeler doğruysa Ongun, Türk dönerinin Avrupa'daki "atıştırmalık, al-götür-take away" imajını değiştirip, odun ateşinde pişireceği döneri ailecek oturulup yenen bir ürün haline getirecek. Yeni restoranı için 100-120 metrekarelik uygun bir yer arayan genç girişimcinin Londra'da hizmete açacağı lokantasının kapasitesi de ortalama 70 kişilik olacak. Ankara Anlaşması'nın Türk yatırımcılara sunacağı avantajlardan yararlanacak olan Ongun, Türkiye'den deneyimli döner ustalarını istihdam etmek için gerekli izinleri aldı. Hatta yeni lokanta kapılarını 2021'in ilk aylarında açacak.

Mesut Özil Cotswolds'da tarihi malikane satın alıyor!


Geri Dön