24 / 04 / 2024

Tarihi Fransız Geçidi İş Merkezi'nin çatı katının bir kısmı yıkıldı!

Tarihi Fransız Geçidi İş Merkezi'nin çatı katının bir kısmı yıkıldı!

Karaköy'de 2. sınıf tarihi eser sınıfındaki Fransız Geçidi İş Merkezi'nin çatı katının bir kısmı, bitişiğine yapılan otelin işçileri tarafından yıkıldı. Otel yetkililerinin çatıyı, kendi alanlarını işgal ettiği için yıktıkları iddia edildi...



Karaköy'de tarihi binanın çatısının bir kısmı, bitişiğine yapılan otelin işçileri tarafından yıkıldı. Otel yetkililerinin çatıyı, kendi alanlarını işgal ettiği için yıktıkları iddia edildi.


Karaköy'de, 2. sınıf tarihi eser sınıfındaki Fransız Geçidi İş Merkezi'nin çatı katının bir kısmı, otel inşaatı yapanlar tarafından yıkıldı. Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Mumhane Caddesi üzerindeki Fransız Geçidi İş Merkezi'nin yanında inşaatı devam eden otelin yetkililerinin, binanın çatısının bir kısmını, kendi alanlarına girdiği için yıktıkları iddia edildi. Han görevlisi Ali Ekber Fırat, çatının inşaat çalışanları tarafından matkapla yıkılmasına engel olamayınca, cep telefonuyla yıkımı kaydettiğini belirterek, "Yıkım yapan inşaat çalışanları bana çekim yaptığım için tepki gösterdiler. 'Bizim alanımızı işgal ediyor. O nedenle yıkıyoruz' dediler" diye konuştu. İş merkezinin avukatı Pınar Kılıç ise, 2. derece tarihi binanın çatı katını yıkanlar hakkında şikayetçi olduklarını kaydetti. Avukat Kılıç, binanın 2. sınıf tarihi eser olduğunu belirterek, "Her şeyimiz ruhsatlı, yasal, resmidir. Zaten tarihi eser olduğu için izin almak suretiyle de olsa kolay kolay bir tadilat yapamıyorsunuz. Hal böyleyken binanın yan tarafındaki otel inşaatının yetkilileri, bizim ruhsatlı gözüken duvarımızın bir kısmını kendi alanlarına tecavüz bahanesiyle yıktılar. Arkadaşlarımızın uyarmasına ve binanın özel mülkiyet alanı olduğunu söylemesine rağmen dinlemeyerek yıktılar. Karaköy'ün göbeğinde, son derece nadide ve tarihi bir bina... Pek çok filme ve romana konu olmuş" dedi. Kılıç, "Bu eylemi gerçekleştirenlerin yıkımı durdurması için bütün resmi makamlara başvurduk. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız" diye konuştu. 


Mustafa Kaya/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön