24 / 04 / 2024

Fransız solu Sosyalist Parti'nin genel merkezi 45.5 milyon avroya satıldı!

Fransız solu Sosyalist Parti'nin genel merkezi 45.5 milyon avroya satıldı!

Fransız solu Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki tarihi genel merkez binası 45,5 milyon avroya satıldı. Genel merkez binası Fransız solunun "son kalesi" olarak gösteriliyordu. 



Fransız siyasetinin son dönemine damgasını vuran ve son seçimlerde büyük hezimete uğrayan Sosyalist Partinin (PS) başkent Paris'teki tarihi genel merkez binası satıldı. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde Sosyalist Parti'den yapılan açıklamaya yer verildi. 45,5 milyon avroya satılan bina için parti, "1981 yılında eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın seçim zaferi sonrası satın alınan ve Fransız solu için sembolik değere sahip olan Paris'in Solferino Sokağı'ndaki genel merkez binası satıldı." açıklamasını yaptı. 


Sosyalist Parti'nin satış ilanı sonrasında partiye yaklaşık 10 teklif geldi. Tarihi bina, Fransa ve Polonya'da 30'dan fazla alışveriş merkezi işleten bir gruba satıldı. 


Satış işlemleri 2018 yılının Şubat ayında sonuçlanacak ve 2 yıl sürecek tamirattan sonra yeni sahipleri tarafından ofis olarak kullanılacak. Satılan genel merkez binası Fransız solunun "son kalesi" olarak gösteriliyordu.


Sosyalist Parti, önceki dönem iktidar olmuş ancak haziran ayındaki seçimlerde büyük hezimete uğramıştı. Parti, 250 olan milletvekili sayısının 30'un altına düşmesi sonrası büyük gelir kaybına uğramış, girdiği mali sıkıntı dolayısıyla 50'den fazla çalışanının işine son vermişti.


Soldan sonra sağ da genel merkezi satışa çıkarıyor

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un siyaset sahnesine çıkmasının ardından son seçimlerde tarihi yenilgi alan Fransız solundan sonra merkez sağda da benzer bir satış bekleniyor.


Fransız sağının tarihi adresi Cumhuriyetçilerin (LR) de 55 milyon avroluk birikmiş borcu nedeniyle genel merkez binasını satışa çıkaracağı belirtiliyor. Parti yönetiminin, Vaugirard Sokağı'nda bulunan genel merkezin satışına yılbaşından sonra karar verileceği açıklandı.
 


Geri Dön