28 / 03 / 2024

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...



Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1891'de inşa ettirilen tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nin pandemi hastanesi olarak kullanılması için restorasyon çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 129 yıllık tarihi hastanedeki restorasyon çalışmalarında 400 işçi, yıllardır atıl şekilde duran tarihi hastanenin bir an önce hizmete açılması için 7/24 esasına uygun şekilde çalışma yürütüyor. Restorasyon işlerinin yüzde 70’i bitirilmiş durumda.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70 i tamamlandı!

Yeni Şafak'tan Fatih Özer'in haberine göre; ilk dikkat çeken, hastanenin giriş alanında yer alan güvenlik görevlileri oluyor. 24 saat aralıksız nöbet tutan görevliler, inşaat alanına giriş izni bulunmayanları içeri sokmuyor. Yine koronavirüs önlemleri kapsamında restorasyon çalışmalarında görev alan personel maske ve koruyucu ekipman kullanımına dikkat ediyor. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre önce ilk kazmanın vurulduğu Hadımköy Askeri Hastanesi’nde restorasyon çalışmaları, tarihi yapının aslına zarar verilmeden gerçekleştiriliyor. Zaman içerisinde yıkılan ya da tahrip olan bölümlerin yenilenmesi için tarihi binanın ilk hali esas alınıyor. Bu kapsamda hastanenin yıllar içinde yıpranan çatısı, pencereleri, duvarları oda ve dış cephesi orjinaline göre yenileniyor. Hastanenin dış cephesindeki çalışmaların sonuna yaklaşıldığı, boya çalışmalarına geçildiğini görüyoruz. Öte yandan tarihi hastanenin bahçesinde de peyzaj çalışmaları devam ediyor. Hastaneye gelen hasta yakınları için bahçe içerisinde iki adet kamelya yapılıyor.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi 45 gün içinde hizmete açılacak!

Atatürk Havalimanı'nda yapılan pandemi hastanesi havadan görüntülendi!

Sancaktepe’de salgın hastanesinin inşaatı tamamlanıyor!


Geri Dön