25 / 04 / 2024

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...



İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı'nın satışıyla ilgili olarak son zamanlarda yazılan ve ortalıkta dolaştırılan söylentiler kafaları karıştırıyor.

Mülk sahibi ortaklar, önce hamamı 3 milyon dolara satışa çıkardığını ilan etti, sonra satıştan vazgeçildiği söylentileri yayıldı. Bunun üzerine 'Satılık' ilanının üstündeki numarayı arayıp bilgi istedik. Hamamın üç ortağı bulunduğunu ve işleri onlar adına yürüttüğünü belirten avukat, fiyatın 3.5 milyon dolar olduğunu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan ve hamam İle eş değerde olan arsa ya da başka bir gayrimenkulle takas yapılabileceğini söyledi. Avukat, hamam için yabancı şirketlerden de çok sayıda satın alma teklifi geldiğini vurguladı. Hamamla ilgili durumu yorumlayan piyasa uzmanları "Restoran veya kafe olarak işletilebilecek mekanla ilgili olarak galiba müşteri azıştırılıyor" diyor. Hamamla ilgili olarak iki ilginç bilgiye daha ulaşıldı. Hamam, 2014'te 6 milyon dolardan satışa çıkarılmış. Tura Turizm'in kurucusu Erkunt Öner'in hamamın sahiplerinden biri olduğu söylentileri var. 

Bunun üzerine Para Dergisi editörleri Öner'i arayıp işin aslını sordu. Öner, hamam isimlerinin karıştırıldığını belirterek şu bilgiyi verdi: "2000'li yıllarda Sultanahmet'teki Sokullu Paşa Oteli'ni satın aldığımızda, yanındaki Sokullu Paşa Hamamı'nı da satın almıştık. Bu hamamda hala yüzde 5'lik hissemiz var. Satışa çıkarılan bizimki değil, İshak Paşa Hamamı'dır. isimler karıştırılıyor."

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Tarihi İshak Paşa hamamı satılıyor!


Geri Dön