25 / 04 / 2024

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...



Sultanahmet'teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edildi. Tarihi hamam mülk sahibi tarafından satılığa çıkarıldı. Tarihi hamamın sahibi olan ailenin 2014 yılında da 550 yıllık eseri 6 milyon dolara satışa çıkardığı, sonradan vazgeçtiği öğrenildi.

İshak Paşa Hamamı'na 3.5 milyon dolar paha biçildi. İstanbul yerel yayın organı günlük Gazete Damga'dan Ekrem Hacıhasanoğlu'nun edindiği bilgiye göre yaklaşık 350 metrekare büyüklüğündeki tarihi hamamı alacak kişi, dış görünüşünü bozmadan iç kısımlarda aslına uygun tadilat yapabilecek ve otel olarak kullanamayacak.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE TAKAS TEKLİF EDİLDİ

Mülk sahibi ailenin avukatı önceliklerinin hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne trampa yoluyla vermek olduğunu belirtti. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan ve hamam ile eş değerde olan arsa ya da başka bir gayrimenkulle takas yapılabileceği belirtilerek, müdürlüğe bu yönde bir teklif verildiği açıklandı. Edinilen bilgiye göre hamam için yabancı şirketlerden de çok sayıda satın alma teklifi geldi. Türkiye'den de birçok büyük şirketin hamama talip olduğu, tarihi binayı müzayede salonu olarak kullanmak istedikleri öğrenildi.


Geri Dön