19 / 04 / 2024

Tarihi John Paterson Köşkü'nde yangın çıktı!

Tarihi John Paterson Köşkü'nde yangın çıktı!

İzmir'in Bornova ilçesindeki tarihi John Paterson Köşkü'nde çıkan yangın hasara yol açtı. Yangının köşk içinde kalan tinerciler tarafından ısınmak için yakılan ateş nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor.




Bornova Mustafa Kemal Caddesi'nde bulunan tarihi köşkte henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangın hasara yol açtı. Yangının çıkış nedenin kesin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Yangının köşkün tinerciler tarafından ısınmak için yakılan ateş nedeniyle çıktığı üzerinde duruluyor.


Daha önce de yanmıştı


Köşk, John Bortwick Paterson tarafından 1859 yılında inşa yaptırılmaya başlandı. 1986 yılında tinerciler tarafından çıkarılan bir yangın 38 odalı binanın ana yapısını ve batı kanadını neredeyse yok etti, doğu kanadına ise zarar verdi. Bahçesine yapılan kafeterya ile bir nebze olsun çekim merkezi haline getirilmeye çalışıldı. Kültür Bakanlığı, Peterson Köşkü'nün kullanım hakkını 49 yıllığına  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne kiraladı. Sonrasında kullanım hakkıyla ilgili olarak bazı tartışmalar da gündeme geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü, geçtiğimiz yılın başlarında da köşkün 'Turizm ve Gençlik Merkezi' ile 'Atilla İlhan Edebiyat Müze ve Kütüphanesi' haline getirilmesi için Bakanlık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışma yürüteceğini açıklamıştı.


Yeni Asır


Geri Dön