25 / 04 / 2024

Tarihi Kemeraltı'nın sorunları yeni projelerle çözülecek!

Tarihi Kemeraltı'nın sorunları yeni projelerle çözülecek!

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, “Birlik ve kent yöneticileri ile çarşıdaki esnafa danışarak sorunları çözeceğiz” dedi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, “Size hep destek verdik, vereceğiz ” diye konuştu




Kemeraltı Esnaf Derneği'nin yeni seçilen yönetim kurulu, İzmir'deki kurumlar arasında ilk ziyaretini  İzmir  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne yaptı. Dernek yönetimiyle birlikte İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret eden Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, Kemeraltı için planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaya, "Yeni dönemde birlik yöneticilerimize, kent yöneticilerine ve çarşıdaki esnaf büyüklerimize danışarak Kemeraltı'nın sorunlarını çözmeye çalışacağız" dedi.


"İzmir'in gözbebeği"

Kemeraltı'nda bulunan işyerlerinin çoğunluğunun esnaf odalarına kayıtlı olduğuna dikkat çeken Kaya, "Bu nedenle yeni yönetim olarak kentteki meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve belediyeler arasında ilk ziyaretimizi İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne gerçekleştirdik. Birlik Başkanı'mız Mutlu'ya tüm çarşının selamını getirdik. Yapacağımız çalışmalarda Birlik Başkanı'mızın ve yöneticilerimizin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, Kemeraltı'nın İzmir'in gözbebeği olduğunu söyledi. İzmir sokaklarında gece yaşantısının canlandırılması gerektiğine dikkat çeken Mutlu, "Işıklandırma, güvenlik, müzik dinletileri, gece işyerlerinin açık kalması gibi konularda çalışmalar yapılırsa Kemeraltı kentin bu ihtiyacını karşılayabilir. Kemeraltı için yapılacak çalışmalarda, Ar-Ge Müdürlüğü uzmanlarımız da projelere destek olacak. Ayrıca İESOB Ar-Ge Küdürlüğünün katkılarıyla çarşıda istihdam edilen mevcut elemanlar ve yeni alınacak personel için satış teknikleri, halkla ilişkiler gibi konularda meslek eğitimi vermek için İş-Kur ile dernek arasında işbirliği zeminini oluşturacağız" dedi.


"İşbirliği şart"

Kemeraltı'nın kentin turizmine ve ticaretine daha fazla katkı koyması gerektiğine değinen Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugüne kadar Kemeraltı için yapılan çalışmalara destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da İzmir Birliği ve birliğe bağlı odalarımızla dernek yönetiminin yanında olmaya yine özen göstereceğiz. Kemeraltı'nda faal işletmeler, koydukları sermayenin, emeklerinin karşılığını hakkıyla alabilmeli. Kemeraltı esnafının yüzü gülmeli. Bu noktada yerel yönetimlerle, diğer meslek kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışmak şart. Güçbirliği içinde sorunların çözüleceğine inanıyorum"



Yeni Asır


Geri Dön