25 / 04 / 2024

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Parti Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Saadet Parti'li Karaduman, ''Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Karaduman, ''Vakıflar Bölge Müdürlüğünce “Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası 2015-2019 yılı Restorasyonu işi” için ihale yapılmış ve yüklenici Kadıoğlu İnşaat Taahhüt Kollektif Şirketi ile 05.11.2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İhale, 11.121.850,00 TL bedel üzerinden akdedilmiştir. Restorasyon işinin 09.11.2020 tarihinde tamamlanacağı taahhüt edilmiş olmasına rağmen çalışma henüz bitirilmemiştir. Üstelik işe başlayan firmanın çekildiği, çalışmanın tamamlanabilmesi için yeni bir firma ile anlaşma yapıldığı belirtilmektedir.''

Saadet Parti Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1. Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası’nın restore edilmesi çalışmasının bitirileceği tarih öngörülmekte midir? Çalışma ne zaman tamamlanacaktır?

2. Tarihi yapının dokusuna uygun restore edilebilmesi için gerekli denetimler yapılmakta mıdır? Restorasyon işi hangi aşamadadır?

3. İşe başlayan firmanın çalışmayı tamamlayamamasının sebebi nedir? Bu sebeple oluşan kamu zararı ne kadar olmuştur?

4. Başladığı işi yarım bıraktığı söylenen firma ile ilgili herhangi yasal bir süreç başlatılmış mıdır? Bu firmaya herhangi bir cezai yaptırım uygulanmış mıdır?

5. Restorasyon işinin yarısında yapılan yüklenici firma değişikliğinin, tarihi yapıya zarar vermemesi için hangi önlemler alınmıştır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön