18 / 04 / 2024

Tarihi Tekeşoğlu Konağı gençlik merkezi oldu!

Tarihi Tekeşoğlu Konağı gençlik merkezi oldu!

Uşak’ta bulunan Tekeşoğlu Hacı Abdulkadir Konağı 2013 yılında restore edildi. Restorasyon çalışmaları biten Tarihi Konağı 5 yıllığına gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Uşak’ta bulunan Tarihi Tekeşoğlu Konağı 2013 yılında restore edildi. Restorasyon çalışmaları biten Tarihi Tekeşoğlu Konağı şuan gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Uşak'ta Yunanlılar'ın işgal döneminde hastane olarak kullanılanTekeşoğlu Hacı Abdulkadir Konağı, 2008’de Uşak İl Özel İdaresi'ne verildi. Geçmiş dönemlerde Adnan Menderes, İsmet İnönü ve Celal Bayar'ın da misafir edildiği tarihi konak, 2013’de restore edilip, 5 yıllığına gençlik merkezi olarak kullanılmak için Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edildi. İki katlı Tekeşoğlu Konağı Gençlik Merkezi'nin açılışı için düzenlenen törene Uşak Valisi Funda Kocabıyık, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve protokol üyeleri katıldı. Vali Kocabıyık, kurdeleyi keserek merkezin açılışını yapıp, beraberindekilerle, etkinlik sınıflarını gezdi, gençlerin yaptığı sanat faaliyetler inceledi . Vali Kocabıyık, gezdiği sınıflardan birinde öğrencilerinden enstrümanlarını çalmalarını istedi.

Vali Kocabıyık: "Gençlerimizin sanat sınıflarına, kişisel gelişim kurslarına ve diğer faaliyetlere katılım sağlamalarını ve kütüphaneden yararlanmalarını bekliyoruz. Devletimizin sizler için sunduğu bu imkanları çok iyi değerlendirmelisiniz. Bu vesile ile Tekeşoğlu Konağı Gençlik Merkezi'nin kurulmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, Merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.


Geri Dön