16 / 04 / 2024

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.



Kilis Belediyesi ile Pakistan Baitussalam Derneği arasında yapılan protokol kapsamında restore edilen tarihi Tuğlu Hamamı, gençlik merkezi olarak hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hamam, 6 ay önce Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Tuğlu Gençlik Merkezi adı altında hizmet verecek.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve Pakistan Baitussalam Derneği Başkanı Mavlana Abdul Şattar katılım gösterdi.

Kara ve Şattar, merkezin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Belediye Başkanı Kara, merkezin, gençliğin eğitimine ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağını söyledi.

Merkezin, derslikler, kütüphane ve dinlenme alanlarıyla gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine pozitif etki edeceğine inandığını belirten Kara, hedeflerinin, bu tesisleri arttırarak gençliği kahvehane ve kafeterya ortamından kurtarmak olduğunu söyledi.

Tuğlu Hamamı


Geç Osmanlı dönemi yapıtlarından Tuğlu Hamamı, 1785'te Kilis Beylerbeyi Daldabanzade Mehmet Paşa tarafından inşa ettirildi.

Düzgün kesme taştan çok kubbeli olan yapının ön kısmında ak-karataş ve mermer kullanılmış, süsleme sağlandı. Tarihi hamamın soyunma yeri, derin kubbeli, dörtgen planlı ve üç kollu.


Geri Dön