23 / 04 / 2024

kilis Osmanlı hamamı kilis tuğlu gençlik merkezi

kilis Osmanlı hamamı kilis tuğlu gençlik merkezi

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

İzmir Tilkilik'teki tarihi hamam, manav oldu!

İzmir'in, Tilkilik Semti'nde 1700'lü yılların Osmanlı mimarisi ile yapılmış 1960 yılına kadar faal olarak kullanılan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Vakfı Hamamı, manav oldu. Hamamın içinde ve önünde sebze ve meyve tezgahları açıldı.

Samsun Atakum’a Osmanlı Hamamı inşa ediliyor!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır.''dedi.

Edirne Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı!

Edirne’de, 93 Harbi de denilen 1768-1774 yılları arasında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı’nda yıkılan, 594 yıllık tarihe sahip Gazimihal Hamamı’na, restorasyon çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

TİKA, Karadağ Ali Paşa Hamamı'nı restore ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'ın Ulçin kentindeki Osmanlı döneminden kalan tarihi Ali Paşa Hamamı'nın restorasyonu çerçevesinde ilgili taraflarla işbirliği protokolü imzaladı.

Şarköy'deki Tarihi Osmanlı Hamamı restore edildi!

Şarköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkıları ile yeniden restore edilerek Şarköy turizmine kazandırılan Tarihi Osmanlı Hamamı düzenlenen geniş katılımlı törenle hizmete açıldı.

1938 yılında Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi evrak dairesi olacak!

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

Kilis Osmanlı Sabunhane binası restore edilecek!

Kilis'te, Osmanlı döneminde üretim yapan sabunhane restore edilerek müzeye dönüştürülecek. Tarihi sabunhanenin turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 milyon 100 lira bütçe ayrıldı.

Aydın Paşa Hamamı yenileme çalışmalarında sona gelindi!

Aydın ’ da Osmanlı imparatorluğu döneminde İpek Yolu üzerinde hizmet vermiş Veysipaşa Mahallesi ’ nde bulunan Paşa Hamamı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Saraybosna'daki İsa Bey Hamamı açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Osmanlı vakıf eserlerinin yer aldığı Balkanlar coğrafyasında restorasyonu tamamlanan ilk eser olma özelliği taşıyan Saraybosna'daki İsa Bey Hamamı açıldı. Hamam İsa Bey tarafından 15. yüzyılda yaptırıldı.

Saraybosna İsa Bey Hamamı 20 Mayıs'ta açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 15. yüzyılda yapılan Osmanlı eseri İsa Bey Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

kilis Osmanlı hamamı kilis tuğlu gençlik merkezi Haberi

kilis Osmanlı hamamı kilis tuğlu gençlik merkezi

Kilis Belediyesi ile Pakistan Baitussalam Derneği arasında yapılan protokol kapsamında restore edilen tarihi Tuğlu Hamamı, gençlik merkezi olarak hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hamam, 6 ay önce Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Tuğlu Gençlik Merkezi adı altında hizmet verecek.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve Pakistan Baitussalam Derneği Başkanı Mavlana Abdul Şattar katılım gösterdi.

Kara ve Şattar, merkezin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Belediye Başkanı Kara, merkezin, gençliğin eğitimine ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacağını söyledi.

Merkezin, derslikler, kütüphane ve dinlenme alanlarıyla gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine pozitif etki edeceğine inandığını belirten Kara, hedeflerinin, bu tesisleri arttırarak gençliği kahvehane ve kafeterya ortamından kurtarmak olduğunu söyledi.

Tuğlu Hamamı


Geç Osmanlı dönemi yapıtlarından Tuğlu Hamamı,...