26 / 04 / 2024

Tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsisi TBMM'de!

Tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsisi TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsisini TBMM gündemine taşıdı. Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsisi TBMM de!

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

 

Gürer'in soruları

 

1- Son 10 yılda, tarım arazilerinin tarım dışı alanlara tahsis miktarı yıllara göre nasıl olmuştur? Son on yılda toplam ne kadar tarım arazisi amacı dışına çıkarılmıştır?

2- Tarımsal üretim amacı dışına çıkarılan arazilerin kullanım alanına göre dağılımı nasıldır? En çok tarım arazisi hangi alan için tahsis edilmiştir?

3- 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu tarım arazilerinin korunması amacıyla etkili hükümler içermesine rağmen tarım arazilerinin amaç dışı kullanımının önlenemeyişinin nedenleri nedir?

4- Bakanlığınız bu konuda bir çalışma yaparak yasada yapılması gereken değişikliklere ilgili öneriler geliştirmiş midir?

5- Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımının önlenmesi için Bakanlığınız hangi önlemleri almayı planlamaktadır?

 


Geri Dön