26 / 04 / 2024

Tarım Kredi'deki çılgın indirim için vatandaş tetikte! İndirim zincir marketlere yansıyacak mı?

Tarım Kredi'deki çılgın indirim için vatandaş tetikte! İndirim zincir marketlere yansıyacak mı?

Tarım Kredi Marketleri 15 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla yaklaşık 40 üründe indirim yapmaya hazırlanıyor. Peki, yapılan bu indirim zincir marketlerdeki fiyatları etkileyecek mi? İşte detaylar...



Tarım Kredi deki çılgın indirim için vatandaş tetikte! İndirim zincir marketlere yansıyacak mı?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada marketlerde yağ bulunamıyormuş imajı yaratıldı. Ve 7 Mart günü 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 300 TL'ye kadar çıktı. Üreticiler anormal bir durum olmadığını söyledi. Bizim bu olaya dikkat çekmemizin ardından fiyatlar yarı yarıya düştü. 12 Ağustos itibarıyla marketlerde yağ 150 TL'ye satılıyor.

Söz konusu duruma yönelik açıklamalarda bulunan İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ise şu ifadeleri kullandı: "Burada herhangi bir mal eksikliği yokken, gıdada darbe yapamaya çalıştılar. Devletin tarıma el koyması lazım. Biz özel sektörün eline düşersek yanarız. Var olan ayçiçek yağını yok diyerek vatandaşı markete yönlendirdiler. Daha sonra karaborsa olarak 300 TL'ye vatandaşa ayçiçek yağını sattılar."

500 BİN TENEKE YAĞ SATILDI!

2 haftada 500 bin teneke yağ sattılar. 90 TL olan yağı 300 liraya sattılar. Burada bir vurgun var. Böyle bir serbest piyasa yok. 'Kooperatif marketlerinde indirim var' dedi devlet. Piyasa bununla birlikte normale dönecek.

TARIM KREDİ'DE YAPILAN İNDİRİM ZİNCİR MARKETLERİ NASIL ETKİLER?

Olması lazım. olması gerekiyor. Mazot 30 TL'ye çıktı. Nakliye arttı. Fiyatlarda yükselince 'biz zam yapmak zorunda kaldık' dediler. Şimdi akaryakıt geriledi. Peki bu düşüşe rağmen neden fiyatları aşağı düşürmüyorsunuz.

"FİYATI DÜŞÜRMEK ZORUNDALAR! YÜZDE 600'LÜK BÜYÜK FARK"

Fiyatlar düşmeye başladığında herkes kulağının üzerine yatıyor. Devletin Tarım Kredi hamlesi bizim arzu ettiğimiz hamleydi. Bizim ürettiğimiz üründen yüzde 600'lük bir kazançla beraber tüketiciye satılıyor. Böyle bir ticaret olur mu? Böyle devam ederse onlar da fiyatı düşürmek zorundalar.

Biz böyle rakamları gördükçe üretim şevkimiz kırılıyor. Fiyatlarda çok büyük fark var. Bunun adı resmen vurgun. Benden alacaksın 7 TL'ye satacaksın 20 TL'ye... Böyle bir ticaret yok. Böyle bir düzen olmaz. Devlet işe el attı. Buna ağır yaptırım getirecekler. Yaptırımlar ağırlaştıkça bu fırsatçılar aradan çıkacaktır."

Anne babalar dikkat! ŞOK Markette ucuz okul alışverişi fırsatı! İşte 17 Ağustos 2022 kataloğu fiyat listesi...

A101 18 Ağustos Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı! Çılgın fırsat! Hemen 18 Ağustos 2022 fiyat listesine bakın!

Emekli promosyonunda yarış kızıştı! Bankalar musluklarını açtı, rakamlar 8.250 TL'ye dayandı! Ziraat, TEB, ING, Garanti

TMO son dakika fiyatları: Ayçiçek yağı, pirinç, fındıkta çılgın ucuzluk! İşte 13 Ağustos 2022 fiyat listesi


Geri Dön