18 / 04 / 2024

Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!

Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, korona virüs salgını sonrası dünyanın en çok özen gösterdiği konuların başından gelen tarım sektörü için bir eylem projesi hazırladı. Tarımda daha aktif destekleme için 65 olan teşvik sayısının sade hale getirilmesi, destek ödemesi gibi birçok konu ele alınacak.



Tarım ve Orman Bakanlığı, tüm dünyada stratejik bir durumda olan tarım sektörü için yeni bir proje planı hazırladı. Hürriyet’in haberine göre; önümüzdeki zamanlarda tarımda daha çok destek vermek için sayısı 65’e ulaşan teşvikler sade hale getirilecek, çiftçiye ise ekim öncesi ayni destek planı ve tutarı yapılacak. Üretim öncesi ise izin mekanizması plana dahil edilecek. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, önümüzdeki zamanlarda izlenecek yeni modeli AK Parti yönetimine de bir sunum ile anlattı.

4 BAŞLIKLI BİR MODEL SİSTEMİ

Yeni destekleme modeli dört başlıktan oluşacak. Bu durumda, üretimden ilk olarak izin alınarak, söz konusu ürünlerin planlı bir şekilde üretilmesi hedeflenecek. Destekler sade hale getirilince, çiftçiye iki ayrı şekilde destek sunulacak. Ekim öncesi maddi şekilde değil ayni destek verilecek, hasat sonrası ise fark ödemesi gerçekleşecek. Sözleşmeli üretimin de artırılması hedefler arasında. Ayrıca, çay, toprak koruma ve arazi kullanım koşumları da su ve mera kanunu üzerinde çalışmaların üzerinde çalışılacak. Tarım Ve Orman Bakanlığı kapsamında, Arz Güvenliği Daire Başkanlığı oluşturulacak. Stratejik tarımsal ve hayvansal gıdaların üretimi ise arz güvenliği takip sistemi ile takibe alınacak. Bu ürünlerin üretimi ise analiz edilecek ve izlenmeye konulacak. Bunların sonucuna göre ise destek verilecek.

 Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön