18 / 04 / 2024

Tarımdaki çıkmaz büyüyor! Yüzde 135,06 oranında arttı

Tarımdaki çıkmaz büyüyor! Yüzde 135,06 oranında arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 Ağustos ayı Tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıkladı. Endeks ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,64, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 135,06 oranında, geçen yılın aralık ayına kıyasla yüzde 86,45 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 88,48 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumu’nu açıkladığı 2022 yılı Ağustos ayına ilişkin Tarımsal girdi fiyat endeksine göre ana gruplarda, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 1,25 oranında, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 4,81 oranında artış gerçekleşti.

Geçen yılın aynı ayına göre göre ise tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 90,4 oranında, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 142,28 oranında artış kayıtlara geçti.

EN YÜKSEK ARTIŞ GÜBRELER VE TOPRAK GELİŞTİRİCİLERDE 

Yıllık Tarım-GFE'ye göre 7 alt grup daha düşük seviyede, 4 alt grup ise daha yüksek seviyede değişim gösterdi. Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar yüzde 36,2 ile veterinerlik harcamaları, yüzde 62,97 ile ise de diğer mal ve hizmetlere oldu. Yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 234,48 oran ile gübreler ve toprak geliştiriciler, yüzde 184,77 oran ile enerji ve yağlar olarak öne çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön