28 / 03 / 2024

Tarımsal destek ödemelerinde son gelişme! Tarımsal destek ödemeleri yattı mı? İşte detaylar!

Tarımsal destek ödemelerinde son gelişme! Tarımsal destek ödemeleri yattı mı? İşte detaylar!

Tarımsal destek ödemelerine dair sorular hız kesmeden devam ediyor. İşte tarımsal destek ödemelerine dair son gelişmeler!



TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Tarımsal destek ödemeleri hakkında sorulan sorular hız kesmeden devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından tarımsal destek ödemelerine ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Kirişçi yaptığı paylaşımda, "96 milyon 780 bin 711 liralık tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına yolluyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Kirişci'nin paylaşımında destek ödemelerinin detayları da aktarıldı. Buna göre, Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği alanında 63 milyon 38 bin 438 lira, Uzman Eller Proje Desteği bağlamında 8 milyon 808 bin 572 lira, Sertifikalı Tohum Üretim Desteği kapsamında 2 milyon 616 bin 405 lira, Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği için de 22 milyon 317 bin 296 lira ödeme yapılacağı bilgisi verildi.

TARIMSAL DESTEK SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Tarımsal destekten faydalanmak isteyenler, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Tarımsal destek sorgulaması yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmak yeterli.

TARIMSAL DESTEK BAŞVURU ŞARTLARI

  • İlk önce çiftçi kayıt sistemine kayıt olunmalıdır.
  • Bakanlık tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvuru yapılmalıdır.
  • Dilekçenin Tarım İl / İlçe Müdürlükçe yapılan inceleme sonucunda başvurunuz onaylanırsa tarımsal destek ödemesi almaya hak kazanıyorsunuz.
  • Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunmalıdır.
  • 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları istenmektedir.
  • Toprak analizi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot desteği alabilecek ve gübre destek alabilirsiniz.
  • Destekleme için mazotun 100 TL' lik mazotun 50 TL' si devlet tarafından karşılanacak.

Konut ve kira fiyatlarını düşürecek adım atıldı! Müjdeyi Bakan Kurum verdi! İşte detaylar!

İlkokul mezunları da bekçi oluyor! Çarşı ve bekçi alımı yeniden başladı! İşte bekçi alım şartları!

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme! Bunları yapmak zorunlu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön