25 / 04 / 2024

Tariş Kuşadası'ndaki arsasını yine satışa çıkardı!

Tariş Kuşadası'ndaki arsasını yine satışa çıkardı!

Kuşadası'nda yüzde 73'ü Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'ne ait olan arsa, üç yıldan beri süren belirsizliklerden sonra yine satışa çıktı



KUŞADASI ilçe merkezinde, yüzde 73'ü Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'ne ait arazinin satışı bilmeceye dönüştü. 2007 yılından bu yana ‘Satışa çıkarıldı, satılıyor, satıldı’ denilen ve son olarak da Turizm Teşvik Kanunu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na satılmasıyla ilgili son aşamaya gelindiği açıklanan araziye ‘Satılık’ yazısı asıldı.
Kuşadası'ndaki sivil toplum örgütleri, partiler ve belediye yönetimlerinin, kentin en merkezi yerinde bulunan 10 dönümlük arazinin yeşil alan ve kent müzesi yapılması dışında hiçbir amaçla kullanılmamasını istemeleri Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'nin işini zorlaştırdı. Daha önce birkaç kez satışa çıkarılan araziyi almak isteyenler, bu tepki üzerine geri adım atarken, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği ise arazinin satışı için tüm çözüm yollarını değerlendirmeye çalıştı. Birlik, 2007 yılında, sahildeki yüzde 73 hissesi kendisine ait 10 dönüm araziyi, üzerine 15 katlı otel yapılmak üzere, Türk, İngiliz Arap ve İtalyanlar'dan oluşan konsorsiyum tarafından satın alındığını açıkladı.
Bunun üzerine harekete geçen sivil toplum Örgütleri, arazinin kültür sanat merkezi-kent müzesi ve yeşil alan dışında hiçbir şekilde kullanılmasına izin verilmemesi için kamuoyu oluşturulması kararı aldı. Bu üzerine konsorsiyum araziyi satın almaktan vazgeçti. Birlik daha sonraki satış girişlerinde de aynı tepkiyle karşılaştı.
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, son olarak geçen eylül ayının ilk haftasında, söz konusu arazinin Turizm Teşvik Kanunu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacağını, bu yolla devlete olan borçlarını da ödemiş olacaklarını açıkladı.
Ancak geçtiğimiz hafta, söz konusu araziye ‘Satılık’ afişinin asılması kafaları yine karıştırdı.
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar yaptığı açıklamada, “Arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri konusunda Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer bu süreçte araziye iyi bir alıcı çıkarsa, maliyenin görüşü alındıktan sonra ihaleye çıkmadan pazarlık usulüyle satışı gerçekleştirebiliriz” dedi.
 


Geri Dön