24 / 04 / 2024

Tarlabaşı kentsel dönüşümde son durum ne?

Tarlabaşı kentsel dönüşümde son durum ne?

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi’nin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Demircan, “Son Danıştay kararı, ‘yeniden gözden geçirme’ anlamı taşıyor’’ dedi.



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı 1. Etap Yenileme Projesi’nin hukuka uygun olarak devam ettiğini açıkladı. Demircan, Danıştay 6. Dairesi’nin aldığı yeni bir kararla, bazı kamulaştırmaları iptal ettiği, yenileme projesinin akamete uğramadığını belirterek, ‘’Proje, tam aksine hız kesmeden devam ediyor’’ dedi. 

 

Müracaatımız yaptık 

Projeyi geliştiren Çalık Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin’in de hazır bulunduğu toplantıda süreçle ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şöyle devam etti: 

 

“Proje kapsamında yaklaşık 600 hak sahibinden 400’ü ile anlaşıldı, 200 hak sahibi ile de kamulaştırmaya gidildi. Geçmişte de Danıştay’dan benzer bir bozma kararı çıktı. Ancak İdare Mahkemesi kamulaştırmaların hukuka uygun yapıldığına yönelik karar verdi. Şimdi de İdare Mahkemesi’nin daha önceki tasarrufunu korumasını bekliyoruz. Belediye olarak bu yönde gerekli müracatlarımızı yapıyoruz. Projenin önünde hukuki hiçbir engel yoktur, süreç hukuka uygun bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki yıl projenin ilk etabını hizmete açacağız.” 

  

Detaylı inceleme istendi 

 Ahmet Misbah Demircan, proje kapsamında yapılan kamulaştırmaların tamamının, kamulaştırmayı düzenleyen kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapıldığını belirtti. Demircan, “Yapılan kamulaştırmalara karşı İdare Mahkemelerine açılan bütün davalarda, kamulaştırmaların yasal ve doğru olduğu teyit edilmiştir. Anayasa Mahkemesi de 17 Eylül 2013 tarihli kararında 5366 sayılı kanun uyarınca yapılan kamulaştırmaların hukuka uygun olduğu görüşündedir. Danıştay 6. Dairesi, İdare Mahkemeleri’nden daha detaylı bir inceleme yaparak, yeniden karar vermelerini istedi. Kaldı ki, ilk derece mahkemeleri işlemlerin hukuka uygun olduğu konusunda ısrar kararları vermektedir” diye konuştu.



Vatan 


Geri Dön