23 / 04 / 2024

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölge 40 kat değerlendi!

Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölge 40 kat değerlendi!

Türkiye'nin ilk yenileme projesi olan ve bu özelliği nedeniyle referans proje niteliği taşıyan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki gayrimenkullerin değeri daha şimdiden 40 kat arttı...



Tarlabaşı'nı uyuyan bir prensese benzeten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tarihi bölgede gerçekleştirilen yenileme projesiyle çöküntü alanı haline gelen bölgenin sosyolojik, mimari, tarihi, kültürel, turizm ve ekonomik açılardan ayağa kaldırıldığını ifade etti. Demircan, Biz adeta uyuyan prensesi uyandırdık, kiracısından mülk sahibine bu projede yer alan herkes kazançlı çıktı. Tek kuruş kamu kaynağı kullanmadan İstanbul için yepyeni bir cazibe alanı oluşturduk dedi.



Türkiye'nin ilk yenileme projesi olan ve bu özelliği nedeniyle referans proje niteliği taşıyan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki gayrimenkullerin değeri daha şimdiden 40 kat arttı. Tarlabaşı, kentsel yenileme projesi nedeniyle bölgenin en değerli semtlerinden biri oldu. İstanbul'un merkezindeki kültürel ve tarihi değerleri ve eşsiz bir dokuyu yeniden İstanbullularla buluşturacak olan Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'ndeki son gelişmeler, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile projeyi yürüten Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin tarafından düzenlenen bir sohbet toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Toplantının ardından yapılan şantiye gezisinde ise inşaat çalışmaları hakkında son gelişmeler yerinde incelenirken, Tarlabaşı sakinleriyle de bir araya gelindi. 



Metruk binalar proje ile şimdiden 40 kat değerlendi


Kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirilen Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,  Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesinin herşeyden önce bir uzlaşma projesi olduğunu belirterek hak sahiplerinin yüzde 80'i ile uzlaştıklarını kaydetti. 


Rakamlarla Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi


Tarlabaşı Kentsel Yenileme Bölgesi kapsamında bulunan hissedar sayısı 523


Hissedarların yüzde 80'i ile uzlaşma sağlanmıştır. 


Tarlabaşı Projesinde bugün itibariyle toplam 86 hissedara kira yardımı yapılıyor. Kira yardımları 2008 yılı Temmuz ayından bu yana ödeniyor.


Proje toplam 20 bin metrekare alan üzerinde 150 bin inşaat alanından oluşuyor. 


Projenin altı tamamen otopark alanı olarak ayrıldı. Projede yaklaşık 60 bin metrekare alanda 1.000 araç kapasiteli otopark bulunacak.


Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'lik kira yardımı yapıldı. Kira yardımları mülk sahiplerine yeni mülkleri verilene kadar devam edecek. 


Proje başlangıcında mevcut mülklerin yaklaşık yüzde 40'ı kullanılmamaktaydı ve boş durumdaydı.


Kullanılan mülklerde 200 yılı temmuz ayında yapılan anketlere göre 328 adet kiracı tespit edilmiştir. 




Geri Dön