28 / 03 / 2024

Taş Yapı Şişli'de 7 milyar dolarlık proje yapacak!

Taş Yapı Şişli'de 7 milyar dolarlık proje yapacak!

Emrullah Turanlı “Şişli’ye öyle bir proje yapacağız ki, bu binayı söyleyince akla Türkiye, Türkiye denilince akla bizim bina gelecek” dedi...



Halen elinde 20 milyar dolarlık iş olan Taş Yapı, 15 yıl önce Şişli’de sa­tın aldığı 100 dönümlük araziye Türkiye’nin en prestijli projesini yapa­cak. Projeyle ilgili DÜNYA Gazetesi’ne konuşan Taş Yapı Yönetim Ku­rulu Başkanı Emrullah Turanlı, Şişli’nin merkezindeki 100 dönümlük arazinin bir kısmını 15 yıl önce, bir kısmını ise 5 yıl önce Bulgar Vakfi’ndan aldıklarını söyledi. Cevahir Otel’in olduğu bölgede Türkiye Hastanesi’nin bitişiğinde olan araziye ya­pılacak proje için dünyaca ünlü mi­marlarla konuştuklarını anlatan Turanlı, “Buraya öyle bir proje yapacağız ki, bu binayı söyleyince akla Türkiye gelecek. Türkiye denilince akla bu bina gelecek” dedi. Turanlı, projenin yatırım tutarının 6-7 milyar dolar ola­cağını açıkladı. Kadıköy’de yaptıkları 44 kadı 4 kuleden oluşan Four Winds residence projesini talep olmasına rağmen projeyi bitirmeden satışa çı­karmayacaklarını anlatan Turanlı, nisan-mayıs gibi proje bittiğinde satışa çıkacaklarını kaydetti.


Konut hisse senedi gibi alınıp satılmamalı

Sektörün güvenli gelişmesi için maketten satışın doğru olmadığım dile getiren Turanlı, “Bu evleri 2’nci ve 3’üncü kuşaklara bırakacaksak, in­sanlar gelip evlerini görsünler, kont­rol etsinler, ondan sonra parasını ve­rip alsınlar” önerisinde bulundu. Ko­nut piyasasının hisse senedi gibi alı­nıp satılmasına karşı olduğunu söyle­yen Turanlı şöyle konuştu: “Diğer türlü ben yaptım, yapıyorum, kuş kondüracam laflan boş. O güzel cep­heleri yapıp, gazeteye vermek kolay. Fakat bunun bir sanayi haline gelme­mesi lazım. Alıcıların da buna pirim vermemesi lazım. Dünya’mn hiçbir İkesinde üretimde olmayan mal sa- Lİmıyor. Arap bölgesinde yapanlar »atladı. Benim Dubai’de 50 milyon lolanm param var. Ancak Dubai’de hala arazimi bile alamadım.”



Belediyeden ihaleyle aldığımız otoparkın önüne belediye değnekçi koyuyor


Katlı  otoparklar da yaptıklarını anlatan Turanlı, 2 tane katlı otopark ihalesi aldıklarını, bir tanesini bitirdiklerini söyledi. Ancak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin ihaleyle verdiği otopark projesinin sokağına değnekçiler ‘' koyduğunu ve sokağa arabalar bıraktığını ifade eden Turanlı şunları söyledi: “Biz 30 milyon dolar yatırımla otopark yaptık. Her türlü güvenliği var, aynı devlet giderek sokak değnekçiliğini teşvik ediyor. Belediyeye söylediğinizde ise haklısınız diyor, ancak bir şey yapamıyor." Gayrettepe’de emniyet müdürlüğünün önüne katlı otopark yaptıklarını ancak burada dahi emniyetin araçlarının sokakta olduğunu söyleyen Turanlı, bürokrasi bu konudan ellerini çekmesiyle ancak sorunun çözülebileceğini söyledi.



DoubleTree by Hilton'a bir yılda 100 bin kişi geldi

Kadıköy'de yaptıkları Double Tree by Hilton Otel’e bir yılda 100 bin kişinin geldiğini aktaran Turanlı, "Taksici esnafı, lokantacısı, hediye satanlar daha fazla para kazanmaya başladı. Bize çok fazla kalmıyor. Kazandığını 2-3 yılda bir renovasyona veriyorsunuz. Ama bir nevi kamu hizmeti. 7 otel daha yapmayı hedefliyoruz. Turizm alanında ciddi 'çalışmalarımız olacak" dedi. Otel de dünyanın tanıdığı markaları ile işbirliği yapmayı tercih ettiklerini aktaran Turanlı, yerel bir markayla çalışmaları halinde 100 bin kişinin gelmeyeceğini söyledi.


Seyrantepe'de 60 katlı otel yapacağız

Turizm işini yaymayı planladıklarını aktaran Turanlı, “Dubai'de arazimiz var yapacağız. Diyarbakır’da arazimiz var orada yapacağız. İstanbul'daki arazilerimizde ise bir tanesini yaptık. Sayrantepe'de ki otelimizin ise bir buçuk yıldır hafriyat çalışmaları devam ediyor. Burada 60 katli bir otel yapacağız. Ayrıca Haydarpaşa’da E-5’in üzerinde bir otel yapacağız. Diyarbakır’da arazimiz var, orada da yapacağız" dedi.


DÜNYA



Geri Dön