25 / 04 / 2024

Taş Yapı'nın Kadıköy'deki otel inşaatı durduruldu!

Taş Yapı'nın Kadıköy'deki otel inşaatı durduruldu!

Taş Yapı'nın Karacaahmet Mezarlığı sınırındaki inşaatını mahkeme durdurdu Çevre sakinleri 'Bu bölge bu kadar inşaatı kaldırmaz' diyerek dava açmıştı



Taş Yapı'nın, Karacaahmet Mezarlığı sınırındaki, bir kısmı yeşil alan olan arazide sürdürdüğü otel inşaatının ruhsatını mahkeme durdurdu. Çevre sakinleri "bu bölge bu kadar inşaatı kaldırmaz" diyerek dava açmıştı. 


Darüşşafaka Cemiyeti, bir hayırseverin kendilerine bağışladığı Koşuyolu'ndaki 12 bin 257 metrekare araziye hastane yapmak için proje hazırladı. Ancak izin verilmedi. Cemiyet, 2005 yılında, araziyi sattı. Taşyapı ve Selçuk Ecza Deposu ortaklığı, araziyi 7 milyon dolara aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye İmar Müdürlüğü ve Planlama Müdürlüğü'nün olumsuz görüş bildirmesine karşın bu kez imar plan tadilatı yapıldı. "Az yoğun konut alanı, yol, yeşil alan ve dere koruma alanında" kalan arazi için 80 metre yüksekliğinde 20 katlı, 3 bloklu bir proje çizdirildi. 2013 yılında projenin ruhsatı alındı.


İnşaat geçen yıl başladı 

Karacaahmet Mezarlığının yanı başındaki arazide inşaat çalışmaları ise geçen yıl başladı. Davayla ilgili bilirkişi raporunda da İBB ve Kadıköy Belediyesinin hazırladığı imar planlan eleştirildi.


Cumhuriyet


Geri Dön