25 / 04 / 2024

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House'lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House'lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

Taşınabilir, ergonomik, ekolojik ve maliyetsiz oluşlarıyla son zamanlarda milyonların göz bebeği olan Tiny House'lar uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları ve dezavantajları neler?



Dünyada gayrimenkul piyasasına 2008'de giren ve büyük ilgi gördükten sonra pandemi sürecinde zirveye tırmanan tiny house'lar yani taşınabilir küçük evler, Türkiye'de de büyük talep görmeye başladı. Yıllardır bazen mecburiyetten, çoğunlukla da keyif için tercih edilen bu evlere, özellikle pandemi süreciyle birlikte ilgi daha da arttı. Peki, nedir bu tiny house?

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

Tiny House'lar, minimalist yaşam tarzı ve sadelik ana temasıyla tasarlanan küçük ama kullanışlı yapılar. Pandemi döneminde izolasyon imkanı da sağlayan bu taşınabilir küçük evlerin bir çeşit karavan imkanı sağlaması ve istenen yere götürülebilir olması, bu evlerin cezbedici özelliklerinden biri. Doğa ile uyumlu olan ‘tiny house'lar ergonomik, dayanıklı, ısı yalıtımı yüksek ve olabildiğince de konforlu. Ayrıca çeşitli üretim seçenekleri bulunan bu evlerde, tekerlekli, tekerleksiz, taşınabilir ve sabit olacak şekilde talebe göre üretilebiliyor. Genellikle 2+1 konforu sağlayan ve altı kişinin bile kalabildiği bu küçük evler, oldukça uygun maliyetlerde. Öyle ki, hacimlerine nazaran daha fazla özgürlük sunan dünya 'tiny house' pazarının 2021-2025 döneminde yüzde 4'ün üzerinde 3.33 milyar dolar büyümesi ön görülüyor. Konut (mortgage) krizinin tetiklediği 2008 küresel finansal durgunluk döneminde özellikle ABD'de oldukça popüler olan bu yapılar, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de daha fazla tercih edileceğe benziyor.

Peki Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları ve dezavantajları neler? İşte son zamanların göz bebeği Tiny House'larla ilgili merak edilenler...


Geri Dön