26 / 04 / 2024

İrtifak hakkı ve kiralama kaynaklı alacaklar yapılandırılacak!

İrtifak hakkı ve kiralama kaynaklı alacaklar yapılandırılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İl özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu belirtti.



AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine devam edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne eklenecek vergi yapılandırmasına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerden kaynaklananlar ile aidat alacaklarının yapılandırılacağını bildiren Muş, organize sanayi bölgelerinin kredi borçlarının da yapılandırılacağını açıkladı. 

İrtifak hakkı ve kiralama kaynaklı alacaklar yapılandırılacak!

İl özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu belirten Muş, şunları kaydetti: 

"Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları yine yapılandırma kapsamında. Kalkınma ajanslarının il özel idareleri, belediye ve sanayi odalarından olan alacakları ile Türk Standartları Enstitüsü hizmet bedeli alacakları yapılandırma kapsamının içerisinde olacaktır. Teklifimiz bunları kapsıyor. Komisyon uygun görürse bunlar teklife dahil edilecektir. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Çok geniş bir yapılandırma teklifi komisyona vermiş olacağız" şeklinde konuştu. 

Kurumların emlak vergisi alacakları, zam ve faizleri yapılandırılıyor!

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!


Geri Dön