24 / 04 / 2024

Taşköprü OSB kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Taşköprü OSB kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan Cumhuriyet Meydanı Projesi, Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi, Taşköprü OSB çalışmaları, Pompeipolis Antik Kenti, tarihi konakların onarımları ve ile ilgili bilgiler verdi.




İstanbul’da gerçekleştirilen EMITT Fuarı’nda gazetecilere açıklamada bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan Cumhuriyet Meydanı Projesi, Hasanlı Göleti İçme Suyu Projesi, Taşköprü OSB çalışmaları, Pompeipolis Antik Kenti, tarihi konakların onarımları ve ile ilgili bilgiler verdi.


 
CUMHURİYET MEYDANI PROJESİ


“Taşköprü Cumhuriyet Meydanı’ndaki otopark projemiz ilçemiz ve bizim için çok önemli diyen Başkan Arslan, “En azından her şehrin kendini ifade edebildiği en önemli yerlerden birisi de meydanlardır. Bu bir kent için çok önemlidir. Meydanımızda artık araç parkı olmayacak, mevcut parkımızla, yeşil alanımız ile bütünleşen bir Cumhuriyet Meydanımız olacak. O şehrin kimliğine uygun bir yapının ortaya çıkması bizim için çok önemli idi, şu anda da inşaat bitti ve trafiğe açıldı. İnşallah yakın bir tarihte de açılışını yapacağız” dedi.


 


HASANLI GÖLETİ İÇME SUYU PROJESİ


Şu anda Hasanlı Göleti İçme Suyu yapım projesinin devam ettiğine de değinen Arslan şunları kaydetti:  İnşallah bu yıl yapılacak çalışma sonrasında önümüzdeki yılda su tutulmaya başlayacak. Planlama o şekilde devam ediyor, inşaat tüm hızıyla devam ediyor, müteahhit firma da iyi çalışıyor, ödenek problemi de yok. Sayın Bakanımız Kastamonu ziyaretinde de gerekli talimatı verdi. Sayın Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın da desteği ile ishale hattı ile ilgili çalışmalar da başlayacak. Bu sene programa da alınır ve önümüzdeki yıl da yapımına başlanır diye düşünüyoruz.”


 


TAŞKÖPRÜ OSB ÇALIŞMALARI


“Taşköprü’de Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında kamulaştırmaları tamamladık, zemin etütleri bitti. Şu anda imar planı çalışmaları devam ediyor ve daha sonra da parselasyon ve alt yapı çalışmalarını yaptıracağız” diyen Belediye Başkanı Arslan, “Yatırım programına da girdi. Sanayi Bakanımız alt yapı yatırım programına aldı, bu çalışmalar normal seyrinde devam ediyor. İşin bu alanda biraz zaman alan proje ayağı noktasındaki süreçleri devam ediyor ve çalışmalarımızda herhangi bir sıkıntımızda yok” şeklinde konuştu.


 
POMPEİPOLİS ANTİK KENTİ


Arslan ayrıca şunları kaydetti: “Pompeiopolis Antik Kenti sadece Taşköprü ve Kastamonu için değil, bölgemiz için önemli bir lokomotif. Yıllarca da hep bahsederiz, bu kent küçük bir Efes, artık burası gün ışığına çıkmaya başladıkça ziyaretçi sayımızda da önemli bir artış oluyor. Artık yapılan çalışmalar sonrasında ziyaret edilir hale geldi. Orada bir sunum merkezimiz de var, bu alanda çıkan eserleri de sergiliyoruz, ziyaretçilerimiz sürekli geliyor. Özellikle Pompeipolis’in daha iyi tanıtılması için, gelen ziyaretçilere çok iyi anlatılabilmesi için kendi yerel gençlerimizin çok iyi tanıması ve bilgi sahibi olması gerekiyor. Bunun için okullarla da kolektif bir çalışma içersindeyiz. Araçlarımızı onlara tahsis ediyoruz, Milli Eğitim’deki bütün okullar öğrencilerini getirip Pompeipolis’i ziyaret ettiriyorlar, sunum merkezinde brifing alıyorlar. Yüksek okulumuzdakilerde yine ziyaret ediyorlar. Burası bizler için çok önem arz eden bir yer konumunda.”


 


KENT MÜZESİ 2017 YILINDA HİZMETE AÇILACAK


“Taşköprü’de konaklar genelde şahısların kendi konakları olduğu için, kendi evini yapana yardım noktasında devletten proje karşılığı destek alınabiliyor. Tarihi binaların bu şekilde restorasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Bir de kamuya ait olanlardan eski Askerlik Şubesi olan yerin restorasyonunu yaptık, şu anda da orayı Kent Müzesi yapıyoruz. Buranın iç tefriş ihalesi de yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıl burasını tamamlayacağız ve Taşköprü’ye gelenler 2017’de bölgenin çok güzel bir Kent Müzesini de görme imkanı bulacaklar” diyen Arslan, “İlçemizde Muzaffereddin Gazi Hamamı’nın da restoresi tamamlandı. Yeni bir hamam restorasyonu noktasında da diğer hissedarlarla bir itilafımız var, onun çalışmalarını yapıyoruz. Kamulaştırma işini de çözüp tamamlamış olacağız. Buranın mülkiyetinin yarısı Belediyemize ait, burasının da restorasyonunu tamamladığımızda önemli bir tarihi yeri daha ilçemize kazandırmış olacağız. Sokak sağlıklaştırma çalışması noktasında ise, tarihi dokunun yoğun olduğu sokaklarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz, daha sonra da bütünsel olarak bizim en önemli merkezimiz kentsel sit alanı olan trafiğe kapalı çarşı merkezimiz var. Burada da şu an projeleri yapılıyor, hatta proje ile ilgili bir başka çalışma da Amerikan Üniversitesi tarafından yapılıyor” şeklinde konuştu.


 

 


Taşköprü Belediyesi




Geri Dön