28 / 03 / 2024

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Baltacı, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Baltacı, ''Başdeğirmenler mezkiinden Taşköprü ilçesine kadar olan 73 bin 690 dekarlık bölgenin zirai su ihtiyacını ayrıca şehir merkezi ve çevresinin yıllık yaklaşık 14 milyon metreküp içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü'nce Kastamonu ilinde yapımına başlanan Kırık Barajı projesinin tamamlanması, tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve sağlıklı içme suyu temin edilmesi önemlidir'' diye konuştu. 

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın soruları:
1- Kırık Barajı projesi inşaatı hedeflenen sürede bitirilecek midir?
2- Baraj inşaat alanında iş makinesi ve hafriyat kamyonlarının büyük bir kısmının park halinde olduğu gözlemlenmiş olup, baraj inşaatındaki iş yavaşlamasının ödenek yetersizliği ile ilgisi var mıdır?
3- Baraj inşaatında mevcut çalışma şekliyle projenin hedeflenen zamanda bitirilemeyeceği değerlendirilmekle birlikte baraj inşaatındaki çalışmaların hızlanması ve projenin hedeflenen sürede tamamlanabilmesi için ek ödenek tahsis edilmesi düşünülmekte midir?


Geri Dön