28 / 03 / 2024

Tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu!

Tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu!

Tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu. Yurtdışı turlarda en fazla ilgiyi, vize zorunluluğunun olmadığı Güney Afrika ve Uzakdoğu ülkeleri, yurtiçi kültür turlarında Kapadokya ve Karadeniz turları görüyor




Kurban Bayramı'nda kısa tatile rağmen tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu. Yurtdışı turlarda en fazla ilgiyi, vize zorunluluğunun olmadığı Güney Afrika ve Uzakdoğu ülkeleri, yurtiçi kültür turlarında Kapadokya ve Karadeniz turları görüyor. Tur Operatörleri Sözcüsü Cem Polatoğlu, Kurban Bayramı'nda yapılan satışların turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Polatoğlu, bayram tatili turlarında son yıllarda bir önceki bayrama göre yüzde 10-15 artış yaşandığını belirtti. 


170 bin kişi tur satın aldı

Bu yılki Kurban Bayramı tatilinin arife günüyle birlikte 5 gün olmasının uzak turları olumsuz etkilemesine rağmen geçen yılki 9 günlük kurban bayramındaki satışların yakalandığını kaydeden Polatoğlu, 3-7 Ekim tarihleri arasında yaklaşık 450-500 bin kişinin tatile çıkacağını ifade etti. Polatoğlu, "Kurban Bayramı'nda yapılan satışlar turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yurtiçi turlara da yurtdışı turlara da büyük ilgi var" dedi. Kurban Bayramı için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) üye firmaların yurtdışı turlarının yüzde 80'inin satıldığını söyleyen Polatoğlu, şu ana kadar yaklaşık 170 bin kişinin tur satın aldığını söyledi. 


Yeni Asır


Geri Dön