26 / 04 / 2024

Tatilcilerin yüzde 10'u ev kiralamayı düşünüyor!

Tatilcilerin yüzde 10'u ev kiralamayı düşünüyor!

Türkiye genelinde 8,5 milyonu aşkın üyesiyle mobil sadakat uygulamaları sektörünün lideri olan Hopi, normalleşme süreciyle ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.



Türkiye’nin farklı illerinden 1300’ü aşkın Hopi kullanıcısının katıldığı anketin sonuçları değerlendirildiğinde, her 4 kişiden 3’ü “maskesiz asla” diyor. Ankete katılan her 2 kişiden birinin evdekalmaya, ellerini sık sık yıkamaya ve sosyal mesafeye dikkat etmeye devamediyor. Ankete göre Anadolu şehirleri çalışmak için iş yerlerine dönerken,İstanbul evden çalışıyor.

Koronavirüs salgının,kullanıcılarının alışveriş ve yaşam alışkanlıkları üzerindeki etkisini araştıran Hopi, “normalleşme” süreci ile ilgili anketin sonuçlarını açıkladı. 1300’üaşkın Hopi kullanıcısının yanıtlarıyla ortaya çıkan anket; maske kullanımı,hijyen kuralları ve sosyal mesafe konularında davranış biçimini ve normalleşmesürecinin etkileri ile ilgili önemli sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Tatile gitmekten korkuyoruz

Yaz sıcaklarının kendini hissettirmesiyle birlikte tatil tartışması da büyüyor. Ankete katılanların yüzde 58’inin tatile gitmeyi düşünmediği ifade edilen ankete göre tatilini yazlığında geçirmeyi planlayanlar yüzde 17, tatil için ev kiralamayı düşünenler yüzde 10, önlem alan otellere gitmeyi düşünenler yüzde 9 oldu. Bu yılın yükselen birdiğer tatil trendi tekne tatilini değerlendirmek isteyenlerin oranı ise yüzde 4 olarak açıklandı. Tatilden endişe duymuyorum diyenlerin oranı yüzde 3 ile sınırlı kaldı. Ankete katılanların yüzde 71’i cafe ve restoran gibi mekanlara hala gitmediği kaydedilirken yüzde 21’i evin yakınındaki mekanlara gidilebileceğini, yüzde 9’u ise çoktan gitmeye başladığını ifade etti.

İzmirliler herkesten önce berbere, kuaföre koştu

Hopi’nin anketine bakıldığında en hızlı normalleşen il  Adana  olurken, normalleşmeyle beraber berber ve kuaföre en çok giden il  İzmir  olarak öne çıktı. Ankete göre Anadolu şehirleri çalışmak için iş yerlerine dönerken, İstanbul ise evden çalışıyor.

Türkiye’nin en değerli tatil yerlerinde ev fiyatları arttı!

Turizmde 'butik otel ve yazlık ev' trendi!


Geri Dön