23 / 04 / 2024

Tatlıcı mirasına sürpriz ortak!

Tatlıcı mirasına sürpriz ortak!

Gayrimenkul zengini Tatlıcı Ailesi'nin mirasına, ABD'den yeni bir ortak daha çıktı. Levent Tatlıcı'yla evli olduğu anlaşılan Donna Marie Tatlıcı, merhum Şehmuz Tatlıcı'nın çocuklarına dava açtı.



Gayrimenkul zengini olarak bilinen Tatlıcı Ailesi'nin mirasına, ABD'den yeni bir ortak daha çıktı.


Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre; bugüne kadar hiçbir veraset belgesinde adı geçmeyen, ancak Levent Tatlıcı'yla evli olduğu anlaşılan Amerikalı gelin Donna Marie Tatlıcı, merhum Şehmuz Tatlıcı'nın 9 çocuğuna dava açarak mirasçılık belgesinin verilmesini istedi.


VERASET BELGESİ İSTEDİ


İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan dava dilekçesine göre Donna Marie Tatlıcı, Levent Tatlıcı ile 12 Eylül 2012'de evlendi. Tatlıcı evlendikten 9 ay sonra 11 Haziran 2013 günü beyin kanseri tedavisi gördüğü Amerika'da öldü. 


Donna Marie'nin evliliği, 10 Şubat 2014'te Türk Konsolosluğu tarafından tescil edildi. Bu arada 2 yıl önce hayatını kaybeden merhum Şehmuz Tatlıcı'nın mirasından pay alabilmek için İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden veraset ilamı alan oğlu Taha Tatlıcı, kardeşi Levent Tatlıcı'nın evli olduğunu dava dilekçesinde belirtmedi. Donna Marie, hem evlilik hem de Levent Tatlıcı'nın vasiyetnamesi nedeniyle mirasçı olduğunu gösterir veraset ilamı istedi.


'EVLİLİĞİ ŞAİBELİ' İDDİASI


Kardeşler Taha Tatlıcı ve Sonuç Köse ise ağabeylerinin Ocak 2012'den itibaren hastalığı nedeniyle konuşamaz hale geldiğini ve iletişim zorluğu çektiğini belirterek "Durum böyle iken Donna Marie 12 Eylül 2012'de müteveffa ile evlenmiştir. Hastanede evlilik muamelesi yapılmıştır. Nikâh sırasında müteveffa fiziksel hareket kabiliyetinden ve düşünme yeteneğinden yoksundur" dedi. Levent Tatlıcı'nın vasiyetnamesinin de geçersiz olduğunu öne süren kardeşler davanın reddini istedi. 


Sabah




Geri Dön