25 / 04 / 2024

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.



TAV Havalimanları Holding havacılık sektöründe dünya çapında hizmet veren ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri niteliğinde. Ekonomist'te yer alan habere göre, kurumun tüm teknoloji gereksinimlerini karşılayan TAV Technologies, bir havalimanında kullanılan ve ihtiyaç duyulan tüm teknolojileri farklı ülke ve havalimanlarında hem geliştiriyor, hem kurgulayıp kurulumunu, hem de yönetimini yapıyor. 3 kıtada 11 ülkede, 30'dan fazla havalimanına servis veren TAV Technologies gelirlerinin yüzde 90'ını yurt dışından sağlıyor. 

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel müdürlük binaları havalimanında olan TAV Havalimanları Holding, HAVAŞ ve BTA şirketlerinin yeni bir lokasyona geçmesi gerekti. Bu durum hem havalimanına hem de TAV Havalimanları Holding'e servis veren BT altyapısının da taşınması gerekliliğini ortaya çıkardı. Taşınma işlemiyle BT altyapı modernizasyonu eşzamanlı planlanarak HPE'nin şekillendirilebilir Altyapı sistemlerine geçiş yapıldı.

TAV büyüyebilirlik ve performans açısından eşsiz bir çözüme kavuştu

HPE Türkiye, TAV Havalimanları Holding'in genel müdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıması noktasında iş ortağı Artı-Artı ile birlikte projenin başında sonuna gerekli tüm teknolojik ve teknik desteği sağladı. HPE Türkiye Veri Depolama Satış Yöneticisi Müjdat Kızılay bu süreci ve şirtket olarak projede gerçekleştirdikleri adımları şöyle aktarıyor: "TAV'ın yeni yönetim merkezlerine taşınma aşamasında mevcut ihtiyaçlarının yanı sıra büyüme stratejilerne yönelik olarak en verimli çözümü oluşturmaya çalıştık. TAV, HPE Synergy ile birlikte veri depolama ihtiyacı noktasında kritik iş yüklerinin üzerinde koşacağı platform olan HPE 3PAR çözümümüz ile büyüyebilirlik ve performans açısından eşsiz bir ürüne sahip oldu. HPE Synergy ve 3PAR'ın birlikte yönetilebilirlik özellikleri ile müşterimizin beklenmedik iş ihtiyaçlarına zahmetsizce cevap vererek bt yatırımlarının geri dönüşünü en iyi şekilde adreslemiş olduk"

 

TAV, Kazakistan'daki Almatı Havalimanı için imzayı attı!


Geri Dön