29 / 03 / 2024

TAV İnşaat, Medine Projesi ile dünya birincisi oldu!

TAV İnşaat, Medine Projesi ile dünya birincisi oldu!

TAV İnşaat'ın Medine'de hayata geçirdiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, New York'ta düzenlenen törende Küresel İnşaat Zirvesinde havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.



TAV İnşaat'ın Medine'de hayata geçirdiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, New York'ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesinde havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi. 


New York'ta düzenlenen ödül töreninde konuşan TAV İnşaat Suudi Arabistan ve Afrika'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur, bugüne kadar Türkiye ve Körfez Bölgesi başta olmak üzere kontrat bedeli 17.2 millyar dolara ulaşan proje üstlendiklerini ifade etti.



TAV İNŞAAT



TAV İnşaat, 1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminal ihalesinin Yap-İşlet-Devret usulüyle alınmasının ardından inşaat çalışmalarına başladı ve 2003 yılında resmen TAV Grubu bünyesinde kuruldu. Ana faaliyet konusu ve uzmanlık alanı havalimanları ve ilgili tesislerin inşaatı olmakla birlikte TAV İnşaat; sahip olduğu bilgi birikimini havacılık dışı projelere de uyguladı ve yüksek katlı binalar da inşa ederek portföyünü genişletti. Bugüne kadar üstlendiği projelerin toplam sözleşme değeri 17,1 milyar dolara ulaşan TAV İnşaat; sektörün en saygın yayınlarından biri olan Engineering News Record (ENR) dergisi sıralamasında kısa sürede birinci sıraya yükselerek havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en büyük şirketi oldu. TAV İnşaat’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi ve Dubai), Mısır, Katar, Libya, Gürcistan, Suudi Arabistan olmak üzere yedi şubesi ve Türkiye dışında Umman’da TAV Construction Muscat LLC, Suudi Arabistan’da TAV Al Rajhi Construction Co. ve Katar’da TAV Construction Qatar LLC adı altında üç bağlı iştiraki bulunuyor.



Dünya


 


Geri Dön