29 / 03 / 2024

TAV, ITB Berlin Fuarı’na katıldı!

TAV, ITB Berlin Fuarı’na katıldı!

TAV Havalimanları bu yıl 48. kez düzenlenen ve uluslararası turizm-seyahat endüstrisinin prestijli organizasyonlarından ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda, işlettiği tüm havalimanları ve hizmet şirketlerini temsil ediyor...




TAV Havalimanları bu yıl 48. kez düzenlenen ve uluslararası turizm-seyahat endüstrisinin prestijli organizasyonlarından ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda, işlettiği tüm havalimanları ve hizmet şirketlerini temsil ettiği standı ile yerini aldı. 


TAV'dan yapılana açıklamaya göre, Berlin'de bugün başlayana ve 9 Mart'a kadar devam edecek fuarın ilk gününde TAV standı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, fuar ziyareti sırasında TAV standını ziyaret etti ve şirketin yedi ülkede faaliyet gösterdiği 13 havalimanında gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Turizm profesyonellerini bir araya getirerek sektöre yön vermeyi hedefleyen ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nı dört gün boyunca 170 binden fazla insanın ziyaret etmesi bekleniyor. 180’den fazla ülkeden yaklaşık 10 bin şirketin temsil edildiği fuarda TAV Havalimanları, Hall 3'te 55 metrekarelik standıyla yer alıyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları Pazarlama Koordinatörü Aslıhan Çörtük, küresel boyutta turizm endüstrisinin önemli isimlerini bir araya getiren en kapsamlı turizm organizasyonlarından ITB Berlin Fuarı’na bu yıl 11. kez katıldıklarını belirterek, şunları kaydetti:


"Türkiye’nin havalimanı işletmeciliğinde küresel markası haline gelen TAV Havalimanları olarak, farklı coğrafyalarda portföyümüzde yer alan tüm havalimanları ve dutyfree, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında faaliyet gösteren hizmet şirketlerimizi temsil eden standımızın katılımcılardan gördüğü ilgi bizleri son derece memnun ediyor. Ülkelere ve kentlere girişte ilk buluşma mekanı olan ve yaşam alanları olarak adlandırabileceğimiz havalimanlarının bulundukları bölgelerde turizm sektörünün gelişimine sağladığı katma değer tartışılmaz. Bu anlamda markamızı taşıdığımız her coğrafyada hem ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek hem de bölgenin turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlamak hedefini taşıyoruz. Turizm sektörünün en prestijli fuarlarından olan ITB Berlin’de standımızın gördüğü ilgi bunu başardığımızın en büyük göstergesidir."


Bu arada, gelecek dönemin turizm trend ve stratejilerinin ortaya konulduğu ve 1966’da 5 ülkenin katılımıyla başlayan ITB Berlin, zaman içinde gelişerek bugün turizm ve seyahat sektöründe dünyanın en kapsamlı etkinliği haline geldi. İlk yıl 580 metrekarelik alanda yer alan fuar, bu yıl 160 bin metrekareden geniş bir bölgeye yayıldı.  



AA


Geri Dön