26 / 04 / 2024

Tavşanlı OSB'ye mesleki eğitim merkezi yapılacak!

Tavşanlı OSB'ye mesleki eğitim merkezi yapılacak!

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı OSB'ye yapılacak eğitim tesisi hizmet binasının 1 milyon 800 bin liraya mal olacağını söyledi. Bölgede arıtma tesisi yapılması da planlanıyor.



Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti ile iş verenler bir araya geldi. Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede faaliyet yürüten işletme sahipleri ile temsilcilerine yürütülen çalışmalar ve hazırlanan projeler hakkında bilgi verdi. 


Toplantının ana gündem maddesi ise OSB'ye yapılacak eğitim tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisi oldu. Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki projeyi örnek alacaklarını söyleyerek hizmet binasının 1 milyon 800 bin TL'ye mal olacağını kaydetti. Hatipoğlu konuşmasında; "Tavşanlı'da istihdama katkı sağlayan firmalarımızı önemsiyoruz. Biz kaymakamlık ve belediye olarak her türlü sorunun çözüme kavuşmasında yoğun bir çaba sarf ediyoruz. OSB'de ki en büyük sorunumuz atık su arıtma tesisidir. Projemizi hazırladık ve Çevre Bakanlığı'nın onayına sunduk. 2. Etapla ilgili projemizi de hazırladık muhtemelen ikisi birden onaylanarak gelecek. Biz mevcut sanayi bölgemizde hizmet binamızın eksikliğini hissediyoruz. ZEKA ile birlikte hazırladığımız projemiz var. 

İdare binamız ile birlikte eğitim sahamızda yapılacak" ifadelerini kullandı. 


İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, doğalgaz sorununda kısa sürede aşılacağını belirterek enerji hattı konusunda da yeni bir çalışma yapıldığını belirterek kesinti yaşanmaması adına 300 bin TL'lik yatırım yapıldığını kaydetti. 


Dünyada en güzel ibadetlerin başında insanlara ekmek kapısı açmak olduğunu söyleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler "Tavşanlı'da yaşayan insanlarımızın sanayi şartlarında çalışma konusunda uzman olmasa da, işine ve ekmek kazandığı yere sahip çıkma konusunda hassas olduğunu her fırsatta söylemiştim. Sağ olsunlar firmalarımız buna itibar ederek Tavşanlı'ya tesisler kurdu. İş-kur aracılığı ile kurslar açıldı ve birçok insanımız fabrikalarda çalışma, üretimi zenginleştirme konusunda eğitimler aldı. Ufak tefek sıkıntılarımız olsa da her geçen gün iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Dünyada ki en güzel ibadetlerden biriside; bir insana evini geçindirecek, başını dik tutacak ve gurur yaşatacak ekmek verme olayıdır. Bu bağlamda sizleri kutluyor ve Tavşanlı halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.


Yeni Kütahya



Geri Dön