28 / 03 / 2024

Gebze’ye sporcu eğitim merkezi geliyor!

Gebze’ye sporcu eğitim merkezi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze'ye sporcu eğitim merkezi inşa edecek.



 

Sağlıklı nesiller için spora yatırımları yapmaya devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente bir eğitim merkezi daha kazandıracak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilki Sekapark’taki DMO binasının dönüşümü sonrasında oluşturulan Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM)’in ikincisi Gebze’de hayata geçirilecek. Gebze SEKASEM, Gebze bölgesinde yaşayan sporcuların antrenman yapacakları ve eğitim görecekleri modern bir spor merkezi olmuş olacak.

15 BİN 590 METREKARE İNŞAAT ALANI

Gebze Hacı Halil Mahallesi’nde inşa edilecek olan tesis toplam 15 bin 590 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Bodrum kat, alt zemin, zemin ve bir kat şeklinde hayata geçirilecek olan eğitim merkezi pek çok branşta eğitim verecek. Yapının alt zemin katı 3 bin 752 metrekare olarak tasarlandı. Bu bölümde kat fuayesi, güreş salonu, judo salonu, karate ve okçuluk salonu yer alacak. Her branş için ayrı soyunma ve duş alanları yer alacak. 

ÇOCUK BAKIM ALANI

Yapının üst zemin katı ise 3 bin 730 metrekare ölçülerine sahip olacak. Bu bölümde giriş fuayesi, jimnastik salonu, eskrim salonu, masa tenisi salonu, bayanlar fitness salonu, bayanlar plates salonu inşa edilecek. Her branş için soyunma ve duş alanları ile gündüz bakım ve çocuk oyun alanı ile kafeterya bulunacak.

138 ARAÇLIK OTOPARK

 

Merkezin 2 bin 502 metrekarelik birinci katında da boks salonu, taekwondo salonu, rezerv spor salonu, soyunma ve duş alanları yer alacak. Bu bölümde idari birimler toplantı odası ve 120 kişilik seyirci tribünü bulunacak. Bodrum kat mahallerinde ise ısıtma ve soğutma sistemleri mevcut olacak. Merkezin ayrıca 138 araçlık bir de açık otoparkı olacak.


3 FİRMA KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi projeyi uygulayacak firmayı belirlemek üzere ihale gerçekleştirdi. İhaleye üç firma teklif verdi. En düşük teklifi 20 milyon 541 bin lira ile El Yapı Beton verirken en yüksek teklif ise 21 milyon 151 bin lira ile Bilim Altyapı İnşaat’tan geldi.


Geri Dön