20 / 04 / 2024

Tayfun Kahraman kimdir?

Tayfun Kahraman kimdir?

2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamlayarak, Şehir plancısı unvanı ile mezun olan Tayfun Kahraman kimdir? Tayfun Kahraman, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Tayfun Kahraman...



Tayfun Kahraman kimdir?

Tayfun Kahraman, 14.05.1981 tarihinde İzmir’de doğdu. Üniversite yıllarına kadar İzmir’de yaşadı.  İzmir  Atatürk Lisesi’nden 1999 yılında mezun oldu.

2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde lisans eğitimine başlayarak, İstanbul’a yerleşti. 

2004 yılında lisans eğitimini tamamlayarak, Şehir plancısı unvanı ile mezun oldu.

Mezuniyet sonrası, çeşitli yüksek lisans programlarına kayıt oldu. 2006 – 2010 yılları arasında 2 dönem TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nda Sekreter Üye görevinde bulundu ve Oda görevini profesyonel olarak sürdürdü. 

2007 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde Kent Planlama Programında başladığı yüksek lisans eğitimini, 2010 yılında sunduğu “Kentlerde Kamu Mülklerinin Satışı ve Devlet Eliyle Kentsel Ran Üretimi: İstanbul Örneği” başlıklı tez çalışması ile tamamladı. 

2010 ­ 2014 yılları arasında Oda Yönetim Kuruluğu üyeliği görevi yaptı ve 2009 ­ 2013 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Koruma Bölge Kurulu’nda uzman olarak çalıştı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda 2010 yılında başladığı İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 

2014 yılından bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak görev almakta ve İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde doktora eğitimine devam etmektedir.

Ayrıca Şehircilik, Kent Planlama ve İmar Mevzuatı hakkında ders ve seminerler vermekte, kongre ve konferanslara konuşmacı olarak katılmakta, yazılı ve görsel basında demeç ve röportajları ile yer almakta ve çeşitli gazete, dergi ve haber sitelerinde yazıları yayınlanmaktadır.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi ve İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Tayfun Kahraman, İBB’de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine getirildi. Kahraman, uzun süre Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nde başkanlık yapmıştı.

 

Tayfun Kahraman: Kentsel dönüşüm kentliyi vurdu!

Tayfun Kahraman, İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı oldu!


Geri Dön