26 / 04 / 2024

Tayvan Türkiye ile birçok projeyi hayata geçirmek istiyor!

Tayvan Türkiye ile birçok projeyi hayata geçirmek istiyor!

Türkiye ile birçok projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden Tayvan Ekonomi Müşaviri Philip J.P Fan, Türkiye'nin önde gelen iş dünyası temsilcilerini Tayvan'a beklediklerini söyledi.




Tayvan, Türkiye ile projeler hayata geçirmek istiyor DEİK Türk-Tayvan İş Konseyi, Tayvan Büyükelçiliği ve Ticaret Müşavirliğini, 3 Mart'ta Ankara'da ziyaret etti. Ziyarete DEİK Türk-Tayvan İş Konseyi Başkanı Yavuz Onay, Tayvan Ekonomi Müşaviri Philip J.P Fan Maggie H.N.Lee ve Kübra Harput katıldı. Toplantıda Türkiye ile Tayvan arasında ikili ekonomik ilişkiler değerlendirildi. 


Türkiye ile birçok projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden Tayvan Ekonomi Müşaviri Philip J.P Fan, Türkiye'nin önde gelen iş dünyası temsilcilerini Tayvan'a beklediklerini söyledi. 


J.P Fan, bu bağlamda başta DEİK olmak üzere, Tayvan'a gelecek heyetleri en üst düzeyde karşılamaya hazır olduklarını kaydetti. 

Yavuz Onay ise, DEİK Türk-Tayvan İş Konseyi ve Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) işbirliğinde 6 Mayıs'ta başkent Taipe'de Türkiye-Tayvan İş Konseyi V. Ortak Toplantısı'm gerçekleştireceklerini açıkladı. Onay, aynı seyahatte Tayvan'ın önde gelen firmaları ile inşaat (yeşil bina teknolojileri) elektrikli araçlar, elektrik-elektronik, yazılım, bilişim, güneş enerjisi, gıda (domates, zeytin, kiraz, zeytinyağ, baharatlar, meyve suları ve kuruyemiş ihracatı), gıda işleme, ÇHC Eximbank, paketleme, makine, LCD alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcileri ile ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. 

Tayvan ekonomisinin, yüksek teknoloji endüstrileri ile günümüzde dünyanın önde .gelen elektronik üreticilerinden biri haline geldiğini ifade eden Onay, Tayvan'ın başlıca sanayi dallarının elektronik, bilgi ve iletişim teknolojileri, rafineri faaliyetleri, tekstil, demir ve çelik, makine, yenilebilir enerji, çimento ve gıda işletmesi olduğunu söyledi. 

Onay, makine ve kimya sektörlerinde çok büyük gelişme gösteren Tayvan'ın, özellikle yarı-iletkenler ve likit kristal görüntü birimlerinin üretimlerinde dünyada ikinci sırada yer aldığını aktardı. 

Tayvan'ın üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle, yurtdışı yatırımlarına yöneldiğini ve bölgenin en önemli yatırımcılarından biri haline geldiğini belirten Onay, Tayvan'ın Türkiye'deki yatırımlarının ise henüz istenen seviyede olmadığım bildirdi. 


Küresel Dış Ekonomik İlişkiler


Geri Dön