25 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Dönüşümde hedef 2013 sonunda 200 bin konut!

Başbakan Erdoğan: Dönüşümde hedef 2013 sonunda 200 bin konut!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hedefimiz 2013 yılında 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar ise 400 bin bağımsız konut ve dükkanın dönüşümünü başlatmış olmak'' dedi.




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hedefimiz 2013 yılında 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar ise 400 bin bağımsız konut ve dükkanın dönüşümünü başlatmış olmak'' dedi. 

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Gaziosmanpaşa'da düzenlediği kentsel dönüşüm töreninde konuşan Erdoğan, İzmir'de, Sakarya'da, Diyarbakır'da, Rize'de, İstanbul Bağcılar ve Bayrampaşa'da canlı bağlantıyla programı takip eden vatandaşları selamladı, kentsel dönüşüm hareketi kapsamında bugün başlatılacak projelerin şehirlere, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi. 

     Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır ve  İzmir  valilikleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Rize Belediyesi, Gaziosmanpaşa, Kartal, Bağcılar, Bayrampaşa, Hendek belediyelerine son derece faydalı çalışmalarından dolayı şahsı ve milleti adına teşekkür ederek, törenin gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne ismini veren tarihin en büyük komutanlarından Gazi Osman Paşa'yı da hürmetle minnetle rahmetle yad ettiğini söyledi. 

     Başbakan Erdoğan, dün Osmanlı İmparatorluğu'nun en buhranlı en sıkıntılı dönemlerinde Plevne'de verdiği mücadeleyle milletin umudunu, azmini, heyecanını artıran, millete direniş ruhu kazandıran Gazi Osman Paşa'nın ölümünün 113. yılı olduğunu hatırlatarak, ''Allah onunla birlikte tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun. Ruhları şad olsun'' diye konuştu. 

     

     -''Tarihe birlikte şahitlik ediyoruz''- 

     

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yine tarihi bir an yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi: 

     ''Yine tarihe birlikte şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir hükümetin cesaret edemediği, hiçbir hükümetin göze alamadığı, hiçbir iktidarın başaramadığı bir dönüşümü sizlerle birlikte, milletimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Tarihe birlikte şahitlik etmekle kalmıyor, hep beraber sizin desteğinizle işte şu sokak aralarındaki vatandaşlarımın, kardeşlerimin heyecanı, duasıyla adeta tarihi yeniden inşa ediyoruz. 5 Ekim 2012'de 35 ilde başlattığımız büyük kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar 13 bin bağımsız bölüm için kentsel dönüşümü başlattık. Bugün de Gaziosmanpaşa'da 22 bin 961, Bayrampaşa'da 5 bin 583, Kartal'da 292, Bağcılar'da 3 bin 369 olmak üzere İstanbul genelinde toplam 32 bin 205, İzmir Karşıyaka'da 110, Sakarya Hendek'te 309, Diyarbakır'da 371 ve Rize'de 534 olmak üzere Türkiye genelinde 33 bin 529 bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız. 

     Allah'a hamdolsun kentsel dönüşüme başladığımız o tarihten bugüne 46 bin 915 bağımsız bölümün dönüşümünü başlattık. Hedefimiz 2013 yılında 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar ise 400 bin bağımsız konut ve dükkanın dönüşümünü başlatmış olmak. Gördüğünüz gibi binaları yıkıyoruz ama yeniden yapmak, modern konutlar inşa etmek için.'' 


AA


Geri Dön