26 / 04 / 2024

TBMM'de bayram ikramiyesi piyangosu: Maaşlara ek olarak 2 bin 125 lira hesaplara yatacak!

TBMM'de bayram ikramiyesi piyangosu: Maaşlara ek olarak 2 bin 125 lira hesaplara yatacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde asgari ücretliler ve emeklilere Kurban Bayramı'nda 2 bin 125 lira ikramiye ödenmesi için teklif sunuldu. Teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na geldi. Ödenek milyonları kapsıyor.



Türkiye'de asgari ücret son 20 yılda 23 kez artırıldı. Türkiye'de son 6 ayda ekonomi ciddi bir ekonomik türbülansa girdi. Koronavirüs pandemisinin etkileri azalıyor piyasalar normale dönecek beklentisi yaşanırken, 2021 yılının Aralık ayında gelen kur kriziyle piyasada her şeyin fiyatı bir anda yarıdan fazla arttı.

Marketlerde gıda krizi yaşandı. Ayçiçek yağları için insanlar kuyruğa girdi. Ekmek, et ve akaryakıt almak için de uzun kuyruklar oluşturuldu. Yılbaşında hükümet asgari ücrete yüzde 50 zam yaparak rakamı 4 bin 253 lira yaptı ama yine de kriz devam etti.

Rusya Ukrayna savaşının ekonomik yansımalarını en ağır hisseden ülkelerin başında Türkiye geldi. Doların ateşinin düşürülmesi için devreye alınan Kur Korumalı Mevduat hesapları kısmen harareti indirse de açılan KKM hesapları bu sefer bütçenin sırtına fazladan yük bindirdi.

Hükümet sıkıntıları bertaraf etmek için kısmen kemer sıkma poltikasına giderek geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda emeklilere her sene verilen bayram ikramiyelerinde zam talebini geri çevirdi. 12 milyona yakın emekli bayramda ikramiyelerine zam alamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön