26 / 04 / 2024

TBMM'de gündem İzmir depremi!

TBMM'de gündem İzmir depremi!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Deprem, üzerimize düşen görevi yerine getirme zorunluluğu kılıyor. Bu anlamda hamdolsun, 18 yıllık süre zarfında yaklaşık 1 milyon konutu vatandaşın hizmetine sunduk" diye konuştu.



TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri, İzmir'de yaşanan deprem felaketiyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Seferihisar açıklarında yaşanan depremi üzüntü içinde takip ettiklerine dikkat çekerek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. 

Depremin ilk anından itibaren 81 il teşkilatının yardım için İzmir'e yönlendirildiğine dikkat çeken Türkkan, "Aziz milletimizin gösterdiği birlik beraberlik takdire şayandır. Zor günlerde kenetlenmemiz, Türk milletinin yüce gönüllülüğünü bir kere daha göstermiştir.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin çalışanları büyük fedakarlıklarla büyük çalışmalara imza atmıştır. Gece gündüz demeden zor şartlarda canla başla çalışan tüm kurtarma ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum. Allah, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" şeklinde konuştu. 

Türkkan, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunun asla akıllardan çıkarılmaması gerektiğini vurguladı. 

17 Ağustos depreminden ders çıkarılmadığı gerçeğinin, İzmir'deki depremle bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Türkkan, "Her türlü eleştiri hakkımızı daha sonraya bırakıyoruz. Yaraların sarılması sonrasında eksik gördüğümüz her şeyi milletimize aktaracağız" şeklinde konuştu.     

- "Yaralar en kısa zamanda sarılacak"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, depremde 17 binanın çöktüğünü, 124 binada ağır, 119 binada orta, 730 binada da hafif hasarın tespit edildiğini belirtti. 

Yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Akçay, şunları kaydetti: 

"Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurum ve kaynaklarını yaraların sarılması için seferber etmiştir. Çok sayıda arama kurtarma ekibi cansiperane şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Kahraman ekiplerimizin enkaz altından canlı çıkardıkları vatandaşlar, ülkemizi sevince ve teselliye itmiştir. Devletimiz İzmirli vatandaşların yaralarını da en kısa zamanda saracaktır. Hayalleri enkaz altında kalan vatandaşlarımızın yaşam haklarını enkaz altında bırakmamak devletin asli görevidir. Gerekenin yapılacağından da şüphemiz yoktur."  

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. 

- "Hepimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, depremin başta İzmir olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde hissedildiğini hatırlattı. 

Arama kurtarma ekiplerine güç, kuvvet dileyen ve daha birçok mucizenin yaşanmasını temenni ettiğini dile getiren Özel, "Milletvekillerinin acıyı paylaşmak gibi görevleri var ama asıl görevimiz acıların tekrarlanmamasını sağlamak. Siyaset kurumu olarak hepimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu. 

- "Daha fazla mücadele"

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İzmir'deki depremde 100'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini vurgulayarak, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulundu. 

Devletin tüm kurumlarına gayretlerinden ötürü teşekkür eden Özkan, "Deprem, üzerimize düşen görevi yerine getirme zorunluluğu kılıyor. Bu anlamda hamdolsun, 18 yıllık süre zarfında yaklaşık 1 milyon konutu vatandaşın hizmetine sunduk. Diğer taraftan kentsel dönüşümde ortaya koyduğumuz başarı, depremlerin yıkıcı etkisini olabildiğince azalttı ancak çok daha fazla mücadele göstermemiz gerektiğini bu deprem vesilesiyle bir kez daha görüyoruz" diye konuştu.

Kandilli Rasathanesi'nden İzmir'deki tsunamiye ilişkin açıklama!

Devlet Bahçeli'den İzmir depremi açıklaması!


Geri Dön