26 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Göztepe statlarının sorunu TBMM gündemine taşındı!

Karşıyaka ve Göztepe statlarının sorunu TBMM gündemine taşındı!

İzmir’de açılan davalar yüzünden yapımı sekteye uğrayan statlar TBMM’de gündem maddesi oldu. AK Parti Milletvekili Sürekli, “Bu statlar zamanında yapılsa, kulüpler sıkıntı yaşamayacaktı” dedi.



İzmir'de yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka ve Göztepe statlarınına ilişkin sorunlar Karşıyaka Spor Kulübünün eski yöneticilerinden AK Parti  İzmir  Milletvekili Kerem Ali Sürekyi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. Öncülüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı engelleme girişimleri sonucu stat yapımına ilişkin ihalelerin yerel mahkemece iptali sonucu inşaatlar durduruldu. Çalışmalara yeniden başlanabilmesi için üst mahkemeden gelecek nihai karar bekleniyor. Karşıyaka ve Göztepe statlarının da içerisinde bulunduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "23 Şehir 25 Süper Stadyum" projesinde kapsamında bir çok tesis bitme noktasına geldi, bazıları bitirildi. Ancak İzmir'de öncülüğünü Büyükşehir'in yaptığı kuruluşların "statlar yapılmasın" diye yürüttüğü çabaların sonucunda mahkemeden gelen iptal kararının ardından inşaatlar durduruldu.


BU SIKINTILAR OLMAZDI

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Stadı Projesi'nin görselleriyle çıktığı TBMM kürsüsünde yaşanan süreci milletvekillerine aktardı. TBMM'de gündem dışı bölümde söz alan Kerem Ali Sürekli, AK Parti Hükümeti'nin İzmir'e yaptığı yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini ancak statlar konusunda yerel yönetim engeliyle karşılaştıkların belirterek, "İstanbul- İzmir Otoyolu'nda Körfez geçişi için son tabliye konuldu. Hayırlısı olsun. Otoban bitince İzmir-İstanbul 3,5 saate inecek. İzmir-Ankara yüksek hızlı tren çalışmaları devam ediyor. 2019'da bitmesi hedefimiz... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara'ya geldi, temaslarda bulundu. Kendisine destek verildi. Verilmeye de devam edilecek" dedi. Hükümet bunları yaparken, yerel idarelerin tutumunun kendilerini üzdüğünü anlatan Sürekli, "Karşıyaka ve Göztepe'nin statları için engellemeler var. İki kulübün de durumu ortada... Karşıyaka'nın her zaman yanındayız. Stat zamanında yapılsaydı bu sıkıntılar olmazdı. Stat kulübe maddi katkı sağlayacaktı. Yerel yönetim engelledi. Biz yerel yönetimlere destek veriyoruz. Yerel yönetimlere sesleniyorum. Yanlış bilgilerle hareket etmeyin" dedi. Sürekli, projelerin engellenmemesi çağrısında bulunarak, "İZBAN'ı birlikte yaptık. Kötü mü ettik? İZBAN gibi nice projeler yapabiliriz. Seçimde halk takdirini veriyor. Lütfen İzmir için proje üretelim. Statlarla ilgili hukuk kararını verecek. Siz çıkın efelik yapın mahkemeleri geri çekin. Sayın Kocaoğlu mahkemeleri geri çekin. İşbirliği halinde İzmir'e Karşıyaka'ya hizmet edelim" diye konuştu.



Sabah Egeli


Geri Dön