20 / 04 / 2024

Akif Çağatay Kılıç'tan Karşıyaka ve Göztepe statları açıklaması!

Akif Çağatay Kılıç'tan Karşıyaka ve Göztepe statları açıklaması!

Bakan Kılıç, İzmir'e yapılması planlanan statlar için belediyenin sorun çıkardığını açıkladı Kılıç; "Karşıyaka ve Göztepe statları için İzmir Büyükşehir ile sorun yaşıyoruz. Artık engel olmayın. Biz engel olmuyoruz." dedi.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TRT Spor'da katıldığı programda; spor gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İşte Bakan Akif Çağatay Kılıç'tan satır başları: 


• İLK olarak açık ve seçik olarak söylememiz gereken şeyler var: Türkiyemizin hiçbir iline farklı gözle yaklaşmıyoruz.  İzmir  kamuoyunun şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Biz, diğer illere okluğu gibi İzmir'e de hizmet etmek istiyoruz ve hizmet ediyoruz. 

• KARŞIYAKA ve Göztepe statlarına gelince... Bu konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir sorun yaşıyoruz. Saym Başkan bu noktada farklı yerleri düşünüyor olabilir. Bunların hepsi tartışılmış ve bu yönde bü" yol çizilmiş. Taraftarlar ve kuliipİer bu yönde taleplerde bulunuyorlar. Artık engel olmayın. Biz engel olmuyoruz. Biz, Gençlik ve Spor Bakanhğı olarak, AK Parti olarak her iki stadı da yapmak istiyoruz. 

Bir taraftan da Atatürk Stadyumu'nun belli noktalarda onarımlarını yapıyoruz. 

• DÜNYA spor camiası içerisinde yükselen bir önemimiz var. Hem yaptığımız çalışmalar hem de kurullardaki temsilimiz noktasında... Tabii ki sadece stat inşaatlarına önem vermiyoruz, her alanda, her spor branşında tesisleşme atağı içerisindeyiz. 


GALATASARAY'IN CEZASI ÜZÜCÜ 

Galatasaray'ın UEFA'dan aldığı aldığı 1 yıl Avrupa'dan men cezasına da değinen Kılıç, "Görüldüğü gibi uluslararası kurullar bu noktada hiç esneklik göstermiyor. 

İnşallah en kısa sürede toparlanır ve yeniden Avrupa'da mücadele etmeye başlarlar. 

Üzücü bir şey... Daha önce Beşiktaş da ceza almıştı. Umut ediyorum ki geleceğe yönelik olarak yapılması gerekenler bir an önce hayata geçer. Bu çalışmaların ne kadar önemli olduğu aşikar artık" dedi. 


Sabah


Geri Dön