26 / 04 / 2024

TBMM'de konut desteği görüşülecek!

TBMM'de konut desteği görüşülecek!

TBMM, önümüzdeki torba tasarı için yoğun mesai yapacak. TBMM'de konut desteği görüşülecek. Ayrıca Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da 6 Mart Salı günü görüşülecek..



Meclis, bu hafta siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin AK Parti ve MHP'nin ortak kanun teklifi ile "torba tasarı" için yoğun mesai yapacak.

Anadolu Ajansı'ndan Coşkun Ergül'ün haberine göre, TBMM Genel Kurulunda, 96 maddelik, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı hakkında görüşme yapılacak.

Tasarıda yer alan maddelere göre, apartman ve konutunda ürettiği elektriği şirketlere satanlar vergiden muaf esnaf kapsamına alınacak.

Kendisine ait bir konutu olmayanlar, ilk ve tek konut satın almaları halinde daha çok desteklenecek. Konut hesabı sisteminin yüzde 20 olan devlet katkısı yüzde 25'e yükselecek.

KDV Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonunda 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 6 Mart Salı günü yapacağı toplantıda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşecek.

 


Geri Dön