26 / 04 / 2024

TBMM'de kripto para toplantısı yapılacak!

TBMM'de kripto para toplantısı yapılacak!

TBMM'de yarın yapılacak toplantıda kripto paralara yönelik  görüş ve öneriler ele alınacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kripto para düzenlemesinin hazır olduğunu ve kısa zaman içerisinde  Meclis'e gönderileceğini belirtmişti.  Sputniknews'te yer alan habere göre; bu açıklamanın ardından AK Parti'den bir hamle daha geldi. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter'da kripto sektörünün önde gelen isimlerinin yer aldığı bir canlı yayına katıldı.

Uzmanlarla görüşülecek

Elitaş, sektörün görüş ve önerilerini almak için kripto para temsilcilerini Meclis'e davet ettiklerini söyledi. Görüşmede taslak hakkında görüş ve öneriler alınacak. Yapılacak çalışmaların ardından düzenlemeye son şekli verilerek Meclis'e sunulacak. Kripto para yatırımcıları içerik olarak yasaklama değil vergilendirme yönünde bir düzenleme olması bekleniyor fakat sektör temsilcilerinin aldığı bilgilere göre oldukça kısıtlayıcı sistem üzerinde durulduğu ifade ediliyor.

TBMM de kripto para toplantısı yapılacak!

Paranın çıkışına kısıtlama

Sözcü'nün taslağı gören kaynaklardan aktardığına göre, paranın yurtdışına çıkışını kısıtlayıcı bazı düzenlemeler bulunurken vergilendirmeye yönelik ise herhangi bir madde yer almıyor. Kripto varlıkların vergilendirilmesi yatırımcıları endişendirse de piyasa temsilcileri vergiyi, kripto yatırımların kitlelere yayılmasında ve legal bir sistem oluşmasında önemli buluyor. Çarşamba günü sektör temsilcileri ile Meclis'te yapılacak görüşmenin ardından söz konusu düzenlemenin taslağı daha netleşecek.

Şüpheli görülen para işlemlerinde Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) yetki tanınacağı ifade ediliyor.

Düzenlemede ek olarak ihraç ve dağıtılması, alım satım yapanların uyması gereken ilkeler, varlık saklama hizmetinin hangi koşullarda kimler tarafından yapılacağı bulunacak. Kripto varlık şirketlerinin sermaye piyasası kurumu gözetiminde faaliyette bulunması, asgari sermaye koşulunun getirilmesi hedefleniyor.


Mustafa Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön