29 / 03 / 2024

Mustafa Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek!

Mustafa Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para konusunda uzman isimlerle, Meclis'te bir araya geliyor.



AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Anadolu Ajansı muhabirinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para yasa taslağına ilişkin sorularını cevapladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sosyal medyada düzenlenen "Kripto yasa taslağını konuşuyoruz" başlıklı bir sohbete katılım sağladığını kaydeden Elitaş, onları dinleme imkanı bulduğunu  belirtti.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yasa tekliflerine, toplumun tüm paydaşlarının fikirlerini aldıktan sonra son halini verdiklerini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuyla ilgili olarak, "Platformda akşam bine yakın dinleyici, katılımcı vardı. 'Sizleri teker teker dinleme imkanımız mevcut değil, içinizden bu konuyu en iyi bilenler gelsin.' dedik. Onlar gelecekler. 5 kişi seçmişler. Çarşamba günü saat 13.30'da parlamentoda toplanacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız aradı, 'Bu konuyu bilen genel müdürümüzü gönderelim.' dedi. Bir de bu konuyla ilgili akademisyen arkadaşlarımız var. Onlar da gelecekler. Toplam 8 kişilik bir heyet, bu konuyla ilgili görüşmeler yapacağız." dedi.

- "Bu konuyla ilgili her görüş bizim için değerlidir"

Hazine ve Maliye Bakanlığının konuya ilişkin çalışmalarına da değinen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettiklerini biliyorum." diye konuştu.

Mustafa Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Bu da güzel bir tesadüf oldu. O platformdaki arkadaşlarımızın çok değerli katkıları var. 3, 4 kişiyi dinleme imkanı bulabildim. Konuyu bilen, içinde bulunan ve kanun teklifi hazırlanırken nelere ihtiyaç duyulduğunu, nasıl bir yöntem uygulanırsa önünün kesileceğini, ölü doğacağını ifade edebilecek bilgiye sahip arkadaşlarımız olduğunu gördük. Umuyorum yararlı bir toplantı ortaya çıkacak. Bu konudaki her görüş bizim için değerlidir.

Bu toplantının ardından perşembe ya da cuma günü Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de bir görüşme yapacağız. 4 Ocak'ta TBMM'ye sunmayı arzu ettiğimiz, doğal gazın kademeli tarifeye girmesi, kur garanti mevduat hesaplarıyla ilgili durum, müteahhitlerin fiyat farkıyla ilgili konular var. Bu konularda değerlendirme yapacağız. Bittikten sonra kripto paralarla ilgili kendi yaptıkları çalışmalarda bize sunum yapacaklar."

Çarşamba günü son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para sektöründen isimlerle gerçekleştirecekleri toplantının kendileri açısından güzel olacağını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bürokrasinin hazırladığı teklifi, onların bize verdiği bilgiler çerçevesinde daha olgun, daha dolu dolu dinlemiş olacağız." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada beklenen bu düzenlemenin, vergilendirmenin ötesinde, bu alanda ortaya çıkabilecek mağdurları düşünme amaçlı yapılması gereken bir iş olduğunu dile getirdi.

Mustafa Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek!

Elitaş, "Yapılan düzenlemenin, sistemi engelleyici değil, sistemden mağdur olabileceği düşünülen kimselerin mağduriyetini durduracak şekilde olması lazım." dedi.

Yurt dışındaki borsalara erişim kısıtlaması konusuyla ilgili de bazı açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Böyle bir şey olacağını pek tahmin etmiyorum. Yurt dışındaki borsalara nasıl giriliyor bilmiyorum ama şu anda yurt dışındaki bir borsaya girme hakkı olan birisine, biz niye girmeyi engelleyecek bir durum ortaya çıkaracağız ki? İnsanların takip edilemeyen IP'ler üzerinden değil, en azından bilinen resmi yollarla yapmasını sağlayabilmenin bizim devlet olarak görevimiz olması gerekir. Eğer bu sistem hayatın bir gerçeğiyse, o insanları sistem dışına çıkarmak değil, sistem içinde kalmalarını sağlamak daha önemli bir iş." dedi.

Ülkemizin dünyada kripto para borsalarına en çok katılımcısı olan ülkeler arasında yer aldığına değinen Elitaş, şöyle konuştu:

"Çok hızlı gelişen bir platform, yasal mevzuatın olması gerekiyor. İspanya'da, Belçika'da olduğunu söylediler. O ülkelerin mevzuatları da incelenecek. En azından oradaki mevzuatlarla ilgili yapılan eleştiriler nelerdir, onlar değerlendirilecek. İlk adım atanların, yaptıkları mevzuatı değerlendirirken ne gibi aksaklıklarla karşılaştıklarını görüp biz, onların görmüş oldukları engelleri aşmış olarak çıkaracağız diye düşünüyorum. Aslında böyle mevzuatlarda, bir kanun ortaya çıkarmak yerine, ikincil mevzuata bırakıp günün ihtiyaçlarına göre sürekli değişimi ortaya çıkarabilecek bir düzenleme yapmak doğrusudur. Çünkü internet, bilişim dünyasındaki gelişme ışık hızıyla oluyor. Genel anlamda bir düzenleme yapıp, bu düzenlemeyi ikincil mevzuatlarla çok daha esnek bir hale getirebilecek, ilgili kurum veya kuruluşun değişime göre hızlı hareket etmesini sağlayabilecek yasa ortaya çıkarmanın daha doğru olduğu kanaatindeyim."

 

Bitcoin 2021'de yüzde 140 değer kazandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön