27 / 04 / 2024

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen kritik açıklama!

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen kritik açıklama!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan "2023 Mayıs Aile Destek" parasından bazı kişiler yararlanamayacak. Bu durum, belirli meslek grupları ve durumları içeriyor. Desteklerden kimlerin yararlanamayacağı ve başvuru şartları önemlidir.



Aile Destek Programı'na başvurabilmek için, başvuruyu yapacak kişinin ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ya da e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Ancak, başvuruların kabul edilmeyeceği bazı durumlar vardır. Bu durumlardan bazıları şunlardır: Türk vatandaşı olmama, Mavi Kart sahibi olma, yurt dışında ikamet etme, 18 yaşından küçük olma, hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişilerin bulunmasıdır.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ndan beklenen kritik açıklama!

Ayrıca, cezaevi veya tutukevinde hükümlü veya tutuklu olmak, öğrenci yurtlarında kalma, bakım kurumlarında kalmış olma ve zorunlu askerlik görevini yerine getiren er/erbaş statüsünde askerler olma durumunda, başvurular hane bazlı yaklaşım çerçevesinde değerlendirilmeyecek ve bu kişiler destek programının dışında tutulacaktır.

Aile Destek Programı, hanede yaşayan kişilerin sosyoekonomik durumunu değerlendirmek amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başvurularla belirlenmektedir. Kanun kapsamında hak sahibi olanlar, belirlenen ödeme dönemleri boyunca programdan faydalanabilirler.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ndan beklenen kritik açıklama!

Aile Destek Programı, kişi başına düşen aylık gelir aralıklarına göre değişen destek tutarlarıyla uygulanmaktadır. Destek tutarları şu şekildedir:

  • Geliri 450 TL ve altında olanlara 1.250 TL destek
  • Geliri 450 TL üzeri - 911,15 TL arasında olanlara 1.100 TL destek
  • Geliri 911,15 TL üzeri - 1.372,30 TL arasında olanlara 950 TL destek
  • Geliri 1.372,30 TL üzeri - 2.835,60 TL arasında olanlara 850 TL destek

Aile Destek Programı, en fazla 12 ay süreyle uygulanmaktadır ve destek ödemeleri bu süre boyunca 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda yapılır. Programın son ödemesi Haziran 2023'te gerçekleştirilecek ve Temmuz ayından itibaren destek programı sona erecektir.


Geri Dön