26 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çocuk desteği geliyor! Çocuk sayısına göre destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çocuk desteği geliyor! Çocuk sayısına göre destek verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çocuk sahibi olanlara ve olmak isteyen ailelere güzel haber bakanlık tarafından geldi. Geçtiğimiz haftalarda ‘Çocuklara Destek Bileşeni’ ismiyle yeni bir gündem ve program ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu gelişme sonrasında bütün çocuklu aileler ve çocuk sahibi ol



Çocuk Destek Bileşeni kapsamı içerisinde yapılacak olan yardım detayları anne ve babaların net olarak gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal hizmetler bakanı, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen destek kampanyasının ödemelerini ne zaman yapılacağını açıkladı.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çocuk desteği geliyor! Çocuk sayısına göre destek verilecek!

Çocuk desteği nedir?

Aile ve Sosyal hizmetler bakanı acıkmalarıyla çocuk sahibi olan insanlara çocuklar için maddi destek yapılacağını açıkladı. Çocuk destek bileşeni yardımını alabilmek için başvuru yapmak gerekmektedir. Başvurular E-devlet üzerinden veya Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yani SYDV yapılacaktır.

Aile destek programı kapsamında tam 12 ay düzenli olarak ödeme yapılacaktır. Yardımdan yararlanmak için başvuru sürecinde bazı başvuru şartları bulunmaktadır. Bakanlık tarafından başvuru şartları şu şekilde açıklanmıştır:

Hane içerisinde kişi başına düşecek olan aylık gelirin, net asgari ücretin üçte biri kadar olması yani 1,833 TL’nin altında olması. Bu durumda ihtiyaç sahibi olduğu doğrultusunda kanaat getirilecek ve destekten yararlanılabilecek. Mevcutta sosyal yardım desteği alınsa dahi çocuklu aileler bu destekten de yararlanabilecek. 
Bakanlık tarafından yapılacak olan ödeme ise hane içerisinde bulunan çocuk sayısına göre farklılık göstererek sabit bir gelir olmayacaktır.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön