27 / 04 / 2024

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 



Kapıkule Sınır Kapısı'nda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacıların ödemediği kira bedellerinin, sözleşmede yaptırım hükmü bulunmadığı için tahsil edilemediği öğrenildi. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'ye sunduğu bir önergeyle kira bedellerinin tahsil edilememe nedenini sordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Bulgarlarla yapılan ikili anlaşmalarda, kira bedelini ödemeyenler için yaptırım hükmü bulunmadığını, bu sebeple tahsilatta güçlük yaşandığını dile getirdi.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

165 BİN EURO BORÇ

Sayıştay, bir Bulgar şirketinin 165 bin 248 Euro borcu olduğu halde hakkında işlem yapılmadığını belirledi.

Türkiye ile Bulgaristan arasında Svilengrad-Kapıkule Demiryolu arasındaki sınır hizmetleri ile ilgili anlaşma 17 Ocak 2006'da imzalanmıştı.

Anlaşmaya göre, TCDD tarafından Bulgar taşımacı şirketlerine kiralanan binalardan aylık metrekare başına 45 Euro ücret alınıyor. Bu kapsamda 5 Bulgar şirketi bina kiraladı. Sayıştay'ın yaptığı incelemede, bir şirketin 2019'da ödenmemiş toplam 165 bin 248 Euro borcu olmasına karşın idare tarafından herhangi bir işlem yapılmadığı tespit edildi. Bulgarlar borçlarını ödemedi. Kiraların tahsilinin ise yaptırım hükmü olmadığı için yapılamadığı ifade edildi.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

UYARIYORUZ ANCAK ÖDEME YAPMIYORLAR

Bakan Adil Karaismailoğlu, birikmiş alacakların 2019 üçüncü çeyreğine kadar ödenmesi gerektiğinin Bulgaristan heyetine bildirildiğine ve heyetin ödemelerin 3 ayda bir yapılmasının en iyi çözüm olduğuna dikkat çekerek teklifi oy birliği ile kabul ettiğini belirtti. 

Ancak buna rağmen Bulgaristan tarafından ödemelerin henüz yapılamadığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Pandemi nedeniyle Türkiye-Bulgaristan Ortak Sınır Komisyon toplantısı yapılamadı” diye konuştu.

TCDD mülkiyetinde bazı taşınmazlarla ilgili soru önergesi verildi!


Geri Dön