25 / 04 / 2024

TCDD binaları kira

TCDD binaları kira

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

TCDD, gar binalarındaki 12 adet gayrimenkulü kiraya veriyor: Kafeler, yemek ve hediyelik eşya alanları da var!

TCDD 7. Bölge Genel Müdürlüğü, Selçuklu ve Akşehir gar binalarında yer alan 12 adet gayrimenkulü kiraya veriyor. İşte detaylar ve ihale tarihi...

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Evi kentsel dönüşüme girenlere müjde! Kira yardımları artıyor!

Riskli yapıların dönüşümü için yatırım değeri 110 milyar TL olan 330 bin konut ve sosyal binaların yapımı devam ederken, kira yardımlarında da yükseliş bekleniyor. Hak sahiplerine 2021’de ödenen toplam 1 milyar TL'lik kira yardımı, bu yıl 1,2 milyar TL'ye yükselecek. 

TCDD kiracıları kiralarını ödemiyor iddiası!

TCDD gelir elde etmek amacıyla arsa ve iş yerlerini kiraya verdi fakat kiracıların kira bedeli ödemediği ileri sürüldü. 

TCDD'nin 51 milyon 854 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

TCDD’nin kiralardan alması gereken fakat almak için herhangi bir işlem gerçekleştirmediği miktar 51 milyon 854 bin TL'ye yükseldi. Sayıştay’ın, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları’na (TCDD) ilişkin 2020 yılı Denetim Raporu’ndaki detaylar ortaya çıktı. 

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Atila Sertel'den TCDD'nin gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.

ASM binalarının kiraları 11 bin TL'ye kadar yükseldi!

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı, Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) çalışanlarının kullandıkları binalar için kira ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021? Kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Konut kira geliri istisnası 2021!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Bu tutar 2021 yılı için belirlendi. İşte konut kira geliri istisnası 2021...

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutulmuştu. Peki 2021 yılı için kira geliri beyannamesi istisna tutarı ne kadar? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021? İşte tüm merak edilenler.

TCDD binaları kira Haberi

TCDD binaları kira

Kapıkule Sınır Kapısı'nda TCDD'ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 2017 senesinden beri kira ödemelerini yapmıyorlar. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; 2019 yılı sonuna kadar ödenmeyen 165 bin 248 Euro borç, geçen sene 16 bin Euro daha yükseldi. Bulgaristan Devlet Demiryolları Şirketi BDZ'nin, TCDD'ye toplam 181 bin 248 Euro borcu bulunuyor. Şirketlerle yapılan sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı için, borçlar alınamıyor. Türkiye ile Bulgaristan arasında Svilengrad-Kapıkule Demiryolu arasındaki sınır hizmetleri anlaşması 17 Ocak 2006'da imzalanmıştı. Anlaşmaya göre, TCDD'nin Bulgar taşımacı şirketlerine kiralanan binalardan aylık metrekare başına 45 Euro ücret tahsil edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda 5 Bulgar şirketi bina kiraladı.

Ödeme yapılmıyor

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM KİT Komisyonu'nda TCDD Genel Müdürlüğü'ne Bulgar kiracıların durumu hakkında bilgi talep etti....